3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pasta z tuńczyka


Wydrukuj:
4

Składniki

0 g

cebula

  • 0,5 całej cebuli
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny.
  • 6-7 sztuk czarnych oliwek
  • szczypta soli i pieprzu do smaku
  • 2 czubatych łyżek majonezu
5

Przygotowanie

  1. w naczyniu miksującym rozdrobnić cebulę  bez czasu obroty 6-8, kopystką zgarnąć cebulę ze ścianek .Odsączonego tuńczyka włożyć do naczynia,dodać majonez i,sok z cytryny i oliwki. Zmiksować na pastę czas  ok.30s/obr.5. Schłodzić w lodówce do czasu podania.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pastę można dosmaczyć wg.upodobań,mniej słoną lub bardziej pieprzną.Więcej soku z cytryny lub mniej, to samo z majonezem.Majonez powinien być gęsty.Jeżeli pasta jest za gęsta można dodać trochę jogurtu naturalnego ( ale nie gęstego). Miksyjąc wszystkie składniki dłużej można uzyskać mus, który możemy wyciskać przez rękaw cukierniczy np.dekorując jajka,lub na tartinki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy