3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pasta z suszonych pomidorów z fetą


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

pasta z suszonych pomidorów z fetą

  • 250 g suszonych pomidorów, w oleju
  • 15 g pietruszki kędzierzawej, świeżej, może być mrożona
  • 3 ząbki ząbek czosnku
  • 1 opakowania sera feta
5

Przygotowanie

    Pasta z suszonych pomidorów z fetą
  1. Pietruszka - jeśli używasz świeżej zmiksuj same liście 5s. obrót 10
  2. Czosnek - dodaj obrane ząbki czosnku, zmiksuj 5s. obrót 10
  3. Pomidory suszone - pokrojone (nie odsączaj z oleju) dodaj do naczynia.
    4. Ser Feta - dodaj do naczynia.
    Wymieszaj wszystko do połączenia składników. 1 min. obrót 2
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Pasta jest pyszna zarówno po zrobieniu jak i kilka dni po. Przetrzymuj ją w lodówce. Idealnie pasuje do grzanek bądź pieczywa czosnkowego. Sprawdza się jako przystawka na imprezie oraz dodatek do grilla. U nas znika bardzo szybko.

PORADA:
Jeśli używasz pomidorów suszonych bez zalewy w oleju, namocz je wcześniej w wodzie, żeby zmiękły a do pasty dodaj ok 2 łyżek stołowych oliwy z oliwek.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz