3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z kurczaka


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1 jajko kurze
  • 1/2 sera feta
  • 1 łyzka majonezu
  • szczypta pieprzu
  • 1 pierś kurczaka z pierwszą kością skrzydłową
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego wlać pół litra gorącej wody


    2.W koszyczku umieścić jajko


    3.Na Varomie ułożyć pierś z kurczaka przekrojoną wzdłóż


    4.Gotować 12 min / varoma /obr.2


    5.Po ugotowaniu zdjąć varomę, wyciągnąć jajko z koszyka i obrać.Pozostawić jajko i pierś aż wystygną.


    6.Zmiksować pierś kurczaka ok.8 sek /obr .8


    7. Dodac pozostałe składniki i miksować jeszcze 10 sek/obr4 przy pomocy kopystki


    Mozna do smaku dodać sól jeżeli bedzie taka potrzeba lub ozdobic pietruszką albo szczypiorkiem.


    Doskonale nadaje sie do świeżych bułeczek lub bagietki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • a czy można użyć innego sera niż fety? Ktoś...

    Zgłoszony przez ewelka_18 na lutego 16, 2017 at 22:19.

    a czy można użyć innego sera niż fety? Ktoś próbował?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodana do wypróbowania

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 28, 2014 at 19:43.

    Dodana do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam,często robię ta pastę

    Zgłoszony przez Agnieszka Dychowska na stycznia 14, 2014 at 20:10.

    Polecam,często robię ta pastę ,jeszcze nigdzie jej nie jadłam poza moim domem

    Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wspaniałe , bardzo smaczne i

    Zgłoszony przez gagatek23 na lutego 25, 2013 at 22:58.

    wspaniałe , bardzo smaczne i wykonuję je co tydzień a moi bliscy uwielbiają ją z chlebem na zakwasie lub orkiszowo-gryczanym !Donata

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam naprawdę bardzo

    Zgłoszony przez dychowski1 na listopada 18, 2012 at 22:22.

    tmrc_emoticons.) Polecam naprawdę bardzo smaczne.....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam,szybka,łatwa i

    Zgłoszony przez Agnieszka Dychowska na listopada 18, 2012 at 22:07.

    Polecam,szybka,łatwa i pyszne,!!!

    Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Dodane ponieważ brzmi

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 30, 2012 at 06:22.

    tmrc_emoticons.)Dodane ponieważ brzmi zachęcająco tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze