![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/brmkcrug-3b6ce-361478-cfcd2-8mk0vkhc/52211360-d46f-4fdd-ad21-be9e6345985b/main/pasta-z-kurczaka.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/brmkcrug-3b6ce-361478-cfcd2-8mk0vkhc/5e7f9e22-657e-42bc-aa4a-a1fc781c5dd4/main/pasta-z-kurczaka.jpg)
- TM 31
Składniki
- 1 jajko kurze
- 1/2 sera feta
- 1 łyzka majonezu
- szczypta pieprzu
- 1 pierś kurczaka z pierwszą kością skrzydłową
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksującego wlać pół litra gorącej wody
2.W koszyczku umieścić jajko
3.Na Varomie ułożyć pierś z kurczaka przekrojoną wzdłóż
4.Gotować 12 min / varoma /obr.2
5.Po ugotowaniu zdjąć varomę, wyciągnąć jajko z koszyka i obrać.Pozostawić jajko i pierś aż wystygną.
6.Zmiksować pierś kurczaka ok.8 sek /obr .8
7. Dodac pozostałe składniki i miksować jeszcze 10 sek/obr4 przy pomocy kopystki
Mozna do smaku dodać sól jeżeli bedzie taka potrzeba lub ozdobic pietruszką albo szczypiorkiem.
Doskonale nadaje sie do świeżych bułeczek lub bagietki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
a czy można użyć innego sera niż fety? Ktoś próbował?
Dodana do wypróbowania![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Polecam,często robię ta pastę ,jeszcze nigdzie jej nie jadłam poza moim domem
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
wspaniałe , bardzo smaczne i wykonuję je co tydzień a moi bliscy uwielbiają ją z chlebem na zakwasie lub orkiszowo-gryczanym !Donata
Polecam,szybka,łatwa i pyszne,!!!
Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Are you sure to delete this comment ?