3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta z kurczaka


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1 jajko kurze
  • 1/2 sera feta
  • 1 łyzka majonezu
  • szczypta pieprzu
  • 1 pierś kurczaka z pierwszą kością skrzydłową
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego wlać pół litra gorącej wody


    2.W koszyczku umieścić jajko


    3.Na Varomie ułożyć pierś z kurczaka przekrojoną wzdłóż


    4.Gotować 12 min / varoma /obr.2


    5.Po ugotowaniu zdjąć varomę, wyciągnąć jajko z koszyka i obrać.Pozostawić jajko i pierś aż wystygną.


    6.Zmiksować pierś kurczaka ok.8 sek /obr .8


    7. Dodac pozostałe składniki i miksować jeszcze 10 sek/obr4 przy pomocy kopystki


    Mozna do smaku dodać sól jeżeli bedzie taka potrzeba lub ozdobic pietruszką albo szczypiorkiem.


    Doskonale nadaje sie do świeżych bułeczek lub bagietki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • a czy można użyć innego sera niż fety? Ktoś...

    Zgłoszony przez ewelka_18 na lutego 16, 2017 at 22:19.

    a czy można użyć innego sera niż fety? Ktoś próbował?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodana do wypróbowania

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 28, 2014 at 19:43.

    Dodana do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam,często robię ta pastę

    Zgłoszony przez Agnieszka Dychowska na stycznia 14, 2014 at 20:10.

    Polecam,często robię ta pastę ,jeszcze nigdzie jej nie jadłam poza moim domem

    Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wspaniałe , bardzo smaczne i

    Zgłoszony przez gagatek23 na lutego 25, 2013 at 22:58.

    wspaniałe , bardzo smaczne i wykonuję je co tydzień a moi bliscy uwielbiają ją z chlebem na zakwasie lub orkiszowo-gryczanym !Donata

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam naprawdę bardzo

    Zgłoszony przez dychowski1 na listopada 18, 2012 at 22:22.

    tmrc_emoticons.) Polecam naprawdę bardzo smaczne.....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam,szybka,łatwa i

    Zgłoszony przez Agnieszka Dychowska na listopada 18, 2012 at 22:07.

    Polecam,szybka,łatwa i pyszne,!!!

    Największą barierą dla sukcesu jest lęk przed porażką

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Dodane ponieważ brzmi

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 30, 2012 at 06:22.

    tmrc_emoticons.)Dodane ponieważ brzmi zachęcająco tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze