3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta kanapkowa z pietruszki i orzechów włoskich (PYCHA!)


Wydrukuj:
4

Składniki

5 osoba/osoby

Pasta kanapkowa z pietruszki i orzechów

  • 500 g mleko, najlepiej ok. 2%, ale może być inne
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty oliwy z oliwek
  • 1 porcji orzechów włoskich, łuskanych, jedna garść
  • 380 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 1-2 czubatych łyżek soku z cytryny, może być sok z połówki cytryny lub 1 czubata łyżka dżemu z pigwy
5

Przygotowanie

    Pasta kanapkowa z pietruszki i orzechów
  1. 1. Do naczynia wlewamy mleko, garść orzechów włoskich i oliwę z oliwe. Podgrzewamy 5 min / obr. 1 / 90°C.

    2. Dodajemy surową, pokrojoną na kawałki i obraną pietruszkę (korzeń). Gotujemy 15 min / obr. 2 / 90°C.

    3. Dodajemy pigwę lub sok z połówki cytryny i miksujemy na gładką masę zwiększając kolejno obroty: 45 sek. / obr. 1-10.

    SMACZNEGO!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Gotową pastę możemy nakładać na kanapki, podawać z naleśnikami lub dodawać jako dodatek do obiadu tmrc_emoticons.)

Pasta jest naturalnie słodka. PYCHA!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy