Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Pasta jajeczna z brokułem
- 4 jajka ugotowane na twardo
- kilka dużych różyczek brokuła, wcześniej ugotowanych i ostudzonych
- Pół cebuli
- czubata łyżka gęstego jogurtu
- łyżeczka majonezu (można pominąć)
- sól i pieprz do smaku
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Cebulę drobno siekamy (3s/obr.5)*, a następnie dodajemy pozostałe składniki i rozdrabniamy bez zakładania miarki przez 15s, zwiększając stopniowo obroty od 1,5 do max. 3,5-4** w zależności jaki stopień rozdrobnienia lubimy (najlepiej obserwować pastę przez otwór w pokrywie).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
*ja dodaję cebulkę wcześniej drobno posiekaną nożem, żeby uniknąć gorzkiego posmaku, który czasem pojawia się przy obróbce mechanicznej
** pasta za zdjęcia była robiona na max. obrotach 3 (i to tylko kilka ostatnich sekund miksowania), dzięki czemu ma większe kawałki jajka i brokuła
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPolecam
Polecam
zrobione! bardzo smaczne!
zrobione! bardzo smaczne!
Super przepis. Muszę spróbować
Super przepis. Muszę spróbować
Wygląda pysznie jutro zrobię na śniadanie.
Wygląda pysznie
jutro zrobię na śniadanie.