3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta jajeczna z brokułem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Pasta jajeczna z brokułem

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • kilka dużych różyczek brokuła, wcześniej ugotowanych i ostudzonych
  • Pół cebuli
  • czubata łyżka gęstego jogurtu
  • łyżeczka majonezu (można pominąć)
  • sól i pieprz do smaku
5

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno siekamy (3s/obr.5)*, a następnie dodajemy pozostałe składniki i rozdrabniamy bez zakładania miarki przez 15s, zwiększając stopniowo obroty od 1,5 do max. 3,5-4** w zależności jaki stopień rozdrobnienia lubimy (najlepiej obserwować pastę przez otwór w pokrywie).
10
11

Porady

*ja dodaję cebulkę wcześniej drobno posiekaną nożem, żeby uniknąć gorzkiego posmaku, który czasem pojawia się przy obróbce mechanicznej

** pasta za zdjęcia była robiona na max. obrotach 3 (i to tylko kilka ostatnich sekund miksowania), dzięki czemu ma większe kawałki jajka i brokuła


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz