3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Musztarda - z miodem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

na musztardę - domową musztardę

  • 80 ml wody
  • 60 ml octu ryżowego
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 100 g ziaren gorczycy białej
  • 6
    3min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    domowej musztardy




  1. Gorczycę wsypać do TM, miksować 2 minuty poz. 10







    następnie przy użyciu kopystki, zgarnąć proszek na dno i dodać resztę składników, miksować 1 min. poz. 7







    Musztarde przełożyć do słoiczków i przechowywać w lodówce /z podanych składników otrzymałam 2 "małe"słoiczki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Dzień przed przyrządzeniem musztardy, gorczycę włożyć do lodówki / zimne ziarna lepiej się rozmiksują/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Można dodać więcej miodu dla złagodzenia...

    Zgłoszony przez serja na lipca 27, 2017 at 15:05.

    Można dodać więcej miodu dla złagodzenia ostrego smaku, jednak rzeczywiście dla dzieci wydaje sie za ostra.
    Po pewnym okresie przechowywania musztarda traci trochę swojej "mocy", wszystko zależy od preferencji smakowych - u mnie wszyscy lubia takie ostre potrawy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Musztarda pyszna tylko strasznie ostra... Idzie...

    Zgłoszony przez wiolka1985 na kwietnia 9, 2017 at 13:31.

    Musztarda pyszna tylko strasznie ostra... Idzie ją jakoś złagodzić? Smak i konsystencję ma wyśmienitą ale zdecydowanie za ostra.. dla dzieci kompletnie się nie nadaje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z przepisu "wychodzi" 3 małe

    Zgłoszony przez serja na lipca 9, 2015 at 13:29.

    Z przepisu "wychodzi" 3 małe słoiczki musztardy.

    Po zrobieniu przechowywałam w lodówce /bez pasteryzacji/ prze ok. 3 miesiące i nic się z nią nie stało i muszę stwierdzić że im później to była coraz lepsza. Pracy przy niej jest tak mało,że uważam że nie ma co robić dużych zapasów.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy można taką musztardę

    Zgłoszony przez kocia_melodia na lipca 7, 2015 at 10:21.

    Czy można taką musztardę jakoś zakonserwować aby nie trzeba było jej przechowywać w lodówce tylko w piwnicy? Chciałabym zrobic zapas do słoiczków na zimę. Czy pasteryzacja wchodzi w grę?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, jak długo mżna

    Zgłoszony przez Asiak1 na kwietnia 4, 2015 at 21:22.

    Witam, jak długo mżna przechowywać musztardę?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze