Tu jesteś:
4
Składniki
- 200 g Migdałów
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki ksylitolu lub cukru
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego wsypać migdały i ksylitol. Zmielić na proszek. Dodać kakao i miksować w kilku seriach (z małymi przerwamy, by za bardzo nie wzrastała temperatura) po 10 min./3 obr. Zajmuje to trochę czasu (takich serii należy powtórzyć 3-4), ale warto. Migdały dzięki długiemu miksowaniu nabierają kremowej konsystencji.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMi wychodził za gęsty, więc dodałam trochę...
Mi wychodził za gęsty, więc dodałam trochę mleka skondensowanego, a cukier zastąpiłem syropem z agawy. Też pyszny wyszedł. Przepis do zapamiętania. U nas powróci na pewno.
a migdały obrane?
a migdały obrane?
Do wypróbowania gdzieś mi
Do wypróbowania
gdzieś mi umknął ten przepis 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Sprawdziłam wczoraj .. to
Sprawdziłam wczoraj .. to jest rewelacyjne. Smaczne i jeszcze raz rewelacyjne! Dzięki za pomysł na nadzienie do moich wczorajszych naleśników... niam
I jest pyszne (przetestowane
I jest pyszne (przetestowane na dzieciach
). A prócz tego, że pyszne, to jeszcze zdrowa, zwłaszcza, gdy cukier zastąpimy ksylitolem, ew. miodem.
Pozdrawiam
Isadora
To musi być pyszne, uwielbiam
To musi być pyszne, uwielbiam takie słodkości
gratuluję pomysłu!
lilly20