3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Masło słonecznikowe


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

na masło

  • 1,5 szklanki obranych ziaren słonecznika
  • 2 łyżki masła kokosowego
5

Przygotowanie

  1. Słonecznik podprażamy na patelni na złocisto

  2. Mielimy 5 sek, obr 5; następnie dodajemy masło kokosowe i mielimy kilka sek., obroty 7-10 do momentu uzyskania zadawalającej na masy (kremowa bądź z cząsteczkami).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przechowywać do 2 tygodni w temperaturze POKOJOWEJ.Bardzo fajnie komponuje się na kanapkach z dżemem.Nadaje się również jako dip do mięs.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Tak - masło i olej kokosowy to to samo ^_^

    Zgłoszony przez SandraKK na października 21, 2016 at 12:52.

    Tak - masło i olej kokosowy to to samo ^_^

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Masło kokosowe to to samo co

    Zgłoszony przez Mac na października 11, 2016 at 22:11.

    Masło kokosowe to to samo co olej kokosowy?Czy stosować można w tym przepisie zamiennie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis, chętnie

    Zgłoszony przez Agata Michaud na października 11, 2016 at 21:10.

    Ciekawy przepis, chętnie wypróbuję tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze