3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Majonez puszysty ala Kielecki


Wydrukuj:
4

Składniki

330 g

Majonez Michała

  • 65 gramów Jaja świeżego
  • 3 łyżeczki Musztarda sarepska
  • 3/4 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1/2 łyżeczki soli, drobnej
  • 1/4 łyżeczki pieprz czarny, świeżo mielony
  • 250 gramy olej słonecznikowy
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
5

Przygotowanie

    Majonez Michała
  1. Do Closed lid dodajemy wszystkie skladniki zamykamy mise oraz zakladamy pokrywke Closed lid ustawiamy czas 2,30 min, obroty 4 w tym czasie dodajemy wlewajac na pokrywke olej aby bardzo wolno sciekal do misy, konsystencję powinnismy uzyskac bardzo zblizona do majonezu kieleckiego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Majonez mozna podawać zaraz po przygotowaniu lub przełożyć do słoiczka, najlepiej spożyć do 4 dni od dnia sporządzenia


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy