Tu jesteś:
4
Składniki
330 g
Majonez Michała
- 65 gramów Jaja świeżego
- 3 łyżeczki Musztarda sarepska
- 3/4 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1/2 łyżeczki soli, drobnej
- 1/4 łyżeczki pieprz czarny, świeżo mielony
- 250 gramy olej słonecznikowy
-
6
8min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" dodajemy wszystkie skladniki zamykamy mise oraz zakladamy pokrywke "Blokada naczynia miksującego" ustawiamy czas 2,30 min, obroty 4 w tym czasie dodajemy wlewajac na pokrywke olej aby bardzo wolno sciekal do misy, konsystencję powinnismy uzyskac bardzo zblizona do majonezu kieleckiego
Majonez Michała
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Majonez mozna podawać zaraz po przygotowaniu lub przełożyć do słoiczka, najlepiej spożyć do 4 dni od dnia sporządzenia
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz