3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Majonez puszysty ala Kielecki


Wydrukuj:
4

Składniki

330 g

Majonez Michała

  • 65 gramów Jaja świeżego
  • 3 łyżeczki Musztarda sarepska
  • 3/4 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1/2 łyżeczki soli, drobnej
  • 1/4 łyżeczki pieprz czarny, świeżo mielony
  • 250 gramy olej słonecznikowy
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Majonez Michała
  1. Do Blokada naczynia miksującego dodajemy wszystkie skladniki zamykamy mise oraz zakladamy pokrywke Blokada naczynia miksującego ustawiamy czas 2,30 min, obroty 4 w tym czasie dodajemy wlewajac na pokrywke olej aby bardzo wolno sciekal do misy, konsystencję powinnismy uzyskac bardzo zblizona do majonezu kieleckiego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Majonez mozna podawać zaraz po przygotowaniu lub przełożyć do słoiczka, najlepiej spożyć do 4 dni od dnia sporządzenia


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy