3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kremowy sos z gorngonzoli ze szpinakiem


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

ser gorngonzola, liście szpinaku, śmietana kremówka 36% UHT, masło, przyprawa uniwersalna wykonana w TM, sól pieprz

  • 200 gramów ser gorgonzola, łagodny lub pikantny
  • 400 gramów liście szpinaku, świeże lub mrożone
  • 500 gramów śmietana kremówka 36%
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty przyprawy uniwersalnej TM
  • 1 szczypty soli i pieprzu do smaku
  • 6
    16min
    Czas całkowity 16min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Kremowy sos z gorngonzoli ze szpinakiem
  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć ser gorngonzola łagodny lub pikantny wedle uznania, rozdrobnić 4s/obr.8. Ser zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.

    2.Do naczynia miksującego wlać śmietanę kremówkę 36% UHT, dodać przyprawę uniwersalną, masło, sól, pieprz, wymieszać 3s./obr.3, następnie gotować 5min./100 C/obr.2.

    3.Dodać liście szpinaku, gotować 10min./100 C/ /obr.2.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Podawać w koszyczkach upieczonych z ciasta francuskiego lub jako sos do mięsa i makaronu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • brakuje info ile tego masła

    Zgłoszony przez Waciak na marca 14, 2015 at 12:17.

    brakuje info ile tego masła dać

    Waciak

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szkoda, że nie ma zdjecia,

    Zgłoszony przez Agtatka na grudnia 25, 2014 at 23:00.

    Szkoda, że nie ma zdjecia, ale sos bardzo smaczny tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze