thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

  • 2 płaskich łyżeczek łyżeczki agar-agar
  • 350 g jagody
  • 350 g czarnych porzeczek
  • 300 g cukru trzcinowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Umyte owoce wrzucamy do garnka i miksujemy 5s/obr.5, dodajemy cukier i agar agar i właczamy 15 min/100/obr.2. Gorące wlewamy do małych słoiczków, pozostawiać odwrócone nakrętką do dołu około 10 minut.

    Podobnie mozna wykonać każdą inną konfiturę lub dżem (dodając więcej zagęstnika). Polecam równiez morelowo-bananowo-jabłkową i wszelkie inne wariacje tmrc_emoticons.)

     Agar-agar to naturalny zagęstnik z alg morskich - zdrowy roślinny produkt żelujący. Płaska łyżeczka na pół kg owoców. Im więcej tym gęstsza konsystencja.

    Idealne do deserów, naleśników i innych słodkich zdrowych przekąsek.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Konfitura owocowa z agar-agar

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?