Tu jesteś:
4
Składniki
5 słoik/słoiki/słoików
Ketchup
- 1000 gramów cukinii
- 330 gramów cebuli
- 330 gramów papryki czerwonej
- 2 ząbki czosnku
- 80 gramów cukru
- 330 gramów koncentratu pomidorowego, Pudliszki
- 1,5 łyżeczki ostrej papryki, przyprawy
- 1,5 łyżeczki curry, mielone
- 80 gramów octu
- 0,5 papryczki chili, opcjonalnie
-
6
90h 0min
Czas całkowity 90h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Cukinię ze skórką, cebulę, paprykę pokroić na kawałki, dodać czosnek i wrzucić do naczynia miksującego. 15 s/obr.6
Zgarnąć kopystką i zagotować 60min/110°C/obr.2,5
2. Zblendować 6s/obr.10
3. Zgatnąć kopystką. Dodać cukier, koncentrat pomidorowy, ostrą paprykę, curry i ocet. Gotować jeszcze 30 min/110°C/obr.2,5
4. Rozlać do wyparzonych słoiczków po musztardzie lub koncentracie pomidorowym. Słoiczki obrócić dnem do góry
Ketchup
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeżeli lubimy pikantny ketchup, w punkcie 1, dołożyć pół papryczki chili.
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz