Tu jesteś:
4
Składniki
4 słoik/słoiki/słoików
na pyszną, domową musztardę
- 60 ml octu jabłkowego 6%
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka soli
- 100 g ziaren gorczycy białej
- 80 ml wody
-
6
3min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
100 g nasion gorczycy
80 ml wody
60 ml octu jabłkowego (6%)
2 łyżki miodu
1 łyżeczka soliGorczycę przed zmiksowaniem trzymać w lodówce przez noc, wtedy konsystencja musztardy jest lepsza.
Wsyp gorczycę do TM, 2 minuty poz. 10
dodaj resztę składników, miksuj 1 min. poz. 6-7
Tak przygotowaną musztardę zapakuj do słoiczków i trzymaj w lodówce.
domowej musztardy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzOstre i konsystencja kaszkowata próba nieudana i...
Ostre i konsystencja kaszkowata próba nieudana i chyba nie będę drugi raz próbować
Dlaczego mi wyszła gorzka
Dlaczego mi wyszła gorzka
ostra
ostra
dodaję do przetestowania
dodaję do przetestowania
Musztardę dijon można przechowywać do ok roku...
Musztardę dijon można przechowywać do ok roku czasu w warunkach chłodniczych. Nie wiem jak jest w przypadku musztard słodzonych.
mam pytanie, ile mniej więcej
mam pytanie, ile mniej więcej wychodzi tej musztardy i jak długo ją trzymacie
Czy można taką musztardę
Czy można taką musztardę jakoś zakonserwować aby nie trzeba było jej przechowywać w lodówce tylko w piwnicy? Chciałabym zrobic zapas do słoiczków na zimę. Czy pasteryzacja wchodzi w grę?
Musztarda domowa Nawet nie
Musztarda domowa
Nawet nie przypuszczałam, że można domowymi sposobami zrobić musztardę!!!
Zrobiłam i nie żałuję, wyszła super. Jedynie co, to dodałam więcej miodu, bo jak dla mnie była za ostra.
ja dzisiaj zrobiłam musztardę
ja dzisiaj zrobiłam musztardę według przepisu i musztada wyszła mi płynna
jak woda 
życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa !
Przepis jest
Przepis jest dopracowany.
Jedyny mankament, to jakiś chochlik, który wprowadził zamieszanie ziemniakami i marchewką, których w przepisie nie ma.
W sposobie przygotowania domowej musztardy od początku było wszystko idealnie napisane i tak jest do dziś.
Musztarda zrobiona w ten sposób jest pyszna, choć ostra. Polecam spróbować zanim zgłosisz jakąś nieuzasadnioną krytykę. Bo, jak to masz w podpisie, 'co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze'.
Serdecznie pozdrawiam.
http://thebestthing12.blogspot.com/
witam, wkradł się błąd bo w
witam,
wkradł się błąd bo w tym przepisie nie ma w ogóle ani zieniaków ani marchewki! Wszystko co potrzeba, jest podane przy skłądnikach,. Postaram się jakoś wyrzucić błędne podpowiedzi po lewej stronie.
http://thebestthing12.blogspot.com/
:DTen przepis jest
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
nie rozumię przepisu??co z
nie rozumię przepisu??co z ziemniakami?a marchewka?
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Ja mam pytanie o kolor
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Bardzo nie precyzyjny przepis
Świetna jest ta musztarda ale
Świetna jest ta musztarda ale ostra!!!
ziemniaki i marchewka surowe
ziemniaki i marchewka surowe czy ugotowane?