3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Catalina. Sos sałatkowy. Sałatka ze szpinakiem.


Wydrukuj:
4

Składniki

0 litr/litra/litry/litrów

sałatka

  • szpinak
  • sałata, np. rzymska
  • jajka ugorowane na twardo, pokrojone na "ósemki"
  • świerze pomidory

sos

  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 140 g cukru
  • 110 g octu białego
  • 1 łyżki sosu Worcester
  • 1 łyżki soli czornkowej
  • 90 g keczupu
  • 165 g oleju roślinnego, słonecznkikowy lub rzepakowy
  • szczelnie zamykany pojemnik o rozmiarze przynajmniej 1 litra
5

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę i cukier zemleć (miarka nałożona) 15s/obr. 5-8

    2. dodać pozostałe składniki, założyć miarkę i wymieszać 1min./obroty5

    Przelać do pojemnika i odstawić do lodówki na 1-2 dni.

    Sos można przechowywac w lodówce do 2 tygodni.

    Najlepiej smakuje z sałatką z gotowanymi jajkami i pomidorami.

    Ja często również dodaję czerwoną paprykę, świerzy ogórek i kukurydzę z puszki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy