Składniki
0 litr/litra/litry/litrów
sałatka
- szpinak
- sałata, np. rzymska
- jajka ugorowane na twardo, pokrojone na "ósemki"
- świerze pomidory
sos
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 140 g cukru
- 110 g octu białego
- 1 łyżki sosu Worcester
- 1 łyżki soli czornkowej
- 90 g keczupu
- 165 g oleju roślinnego, słonecznkikowy lub rzepakowy
- szczelnie zamykany pojemnik o rozmiarze przynajmniej 1 litra
-
6
7min
Czas całkowity 7minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przygotowanie
1. Cebulę i cukier zemleć (miarka nałożona) 15s/obr. 5-8
2. dodać pozostałe składniki, założyć miarkę i wymieszać 1min./obroty5
Przelać do pojemnika i odstawić do lodówki na 1-2 dni.
Sos można przechowywac w lodówce do 2 tygodni.
Najlepiej smakuje z sałatką z gotowanymi jajkami i pomidorami.
Ja często również dodaję czerwoną paprykę, świerzy ogórek i kukurydzę z puszki.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz