Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 115 g Masla, miekkiego
- 150 g mąka pszenna
- 150 g maka razowa zytnia
- 50 g cukier
- 2 łyżki rum
masa
- 150 g pianek Marshmallow
- 50-60 g mleko
- 150-200 g śmietany kremówki 30%
dodatkowo
- 100-150 g truskawek/malin
- 1 łyżeczki cukru (do smaku)
-
6
45min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Z podanych składników na ciasto wyrobić jednolitą masę 3 min/interwal i wyłożyć ją na nasmarowaną tłuszczem formę do tarty. Piec 30-35 minut / 180°C. Pianki podgrzać na malutkiej mocy wraz z mlekiem. 15 min./90°C/obr.1 Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę obr. 3 /do mometu ubicia i dodajemy do wystudzonych pianek z mlekiem. Masę wykładamy na upieczony spód. Owoce miksujemy na gładką masę z dodatkiem cukru. Jeśli owoce są słodkie nie ma potrzeby dosładzania. Na masie marshmallow robimy małe kropki z musu owocowego i przy pomocy patyczka do szaszłyków robimy ósemki tworząc esy-floresy. Chłodzimy prze kilka godzin.
ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz