Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 1,5 miarki ciepłej wody
- 50 gramów pokruszonych drożdży
- 300 gramów mąki pszennej
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki oregano lub przyprawy do pizzy
farsz
- 0,5 szklanki orzechów włoskich połamanych na małe kawałeczki
- 100 gramów sera pleśniowego
- 1 kulka mozzarelli
- 70 gramów przecieru pomidorowego
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki na ciasto wyrobić 2 min. interwał, odstawić na 15-20 minut do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować, wykrajać koła (średnica ich powinna być większa niż tradycyjnych pierogów), posmarować przecierem pomidorowym, włożyć poszczypane sery i kawałeczki orzechów. Skleić jak zwykłe pierogi i piec w temp. 180 stopni na termoobiegu przez ok. 20 minut. Podawać na ciepło.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Orzechów i serów może być mniej lub wiecej, w zależności od upodobania. Można też dać inne sery. Przed podaniem pierogi polać sosem, np. czosnkowym.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz