3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi z orzechami i serem pleśniowym


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 1,5 miarki ciepłej wody
  • 50 gramów pokruszonych drożdży
  • 300 gramów mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki oregano lub przyprawy do pizzy

farsz

  • 0,5 szklanki orzechów włoskich połamanych na małe kawałeczki
  • 100 gramów sera pleśniowego
  • 1 kulka mozzarelli
  • 70 gramów przecieru pomidorowego
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić 2 min. interwał, odstawić na 15-20 minut do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować, wykrajać koła (średnica ich powinna być większa niż tradycyjnych pierogów), posmarować przecierem pomidorowym, włożyć poszczypane sery i kawałeczki orzechów. Skleić jak zwykłe pierogi i piec w temp. 180 stopni na termoobiegu przez ok. 20 minut. Podawać na ciepło.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Orzechów i serów może być mniej lub wiecej, w zależności od upodobania. Można też dać inne sery. Przed podaniem pierogi polać sosem, np. czosnkowym.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy