thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Faworki Małgosi

  • 255 gramy mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 1 łyżek cukru
  • 1 łyżek spirytusu lub octu 10%
  • 3-4 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Faworki Małgosi
  1. 255 g mąki pszennej
  2. 4 zółtka
  3. 1 łyżka cukru
  4. 1 łyżka spirytusu lub octu 10%
  5. 3-4 łyżki śmietany 18%
  6. 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  7. załóz miarkęBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"
  8. Ciasto"Ciasto" 3 minuty
  9. wyjmij ciasto na opuszony mąką blat, rozwałkuj ciasto na ok. 1-2 mm grubości, pokrój w paski dowolnej długości (muszą zmieścić się na patelni). W każdym pasku zrób nacięcie, przeciągnij jedną końcówkę przez otwór.
  10. Przygotowane faworki smaż na rozgrzanym oleju.
    przed podaniem można opruszyć cukrem pudrem.
  11. Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Faworki Małgosi

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?