 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                25min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
SAŁATKA Z ZIELONYCH WARZYW Z VINEGRETTE ZE ŚWIEŻEJ POMARAŃCZY
- 300 g brokuł, pokrojonego na różyczki
- 200 g fasolki szparagowej, ciętej mrożonej
- 150 g ogorka zielonego, pokrojonego w paski
- 150 g papryki zielonej, pokrojonej w paski
- 100 g cebuli czerwonej, obranej, pokrojonej w pólksiężyce
- 1000 g ciepłej wody
VINEGRETT
- 100 g miąższu z świeżej pomarańczy
- 40 g octu jabłkowego
- 40 g miodu
- 50 g musztardy francuskiej
- 100 g oliwy z oliwek
- 15 g koperku, świeżego
- 2 g soli
- 2 szczypty pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wlewamy wode
 2. Na pokrywę naczynia układamy VAROMĘ , na dolnej części wkładamy brokuł i fasolkę szparagową 15-18min./VAROMA/obr.0,5
 ( tak aby warzywa były al dente)
 3. Sparowane wrzywa zhartować w zimnej wodzie, odsączyc. Wszystkie składniki na sałatke połaczyć razem.
 "Blokada naczynia miksującego" 1. Suche i czyste naczynie włączamy 15s./obr.10 w tym czasie przez otwór w pokrywie naczynia wrzucamy koperek. Przekładamy do innego naczynia. "Blokada naczynia miksującego" 1. Suche i czyste naczynie włączamy 15s./obr.10 w tym czasie przez otwór w pokrywie naczynia wrzucamy koperek. Przekładamy do innego naczynia.
 2.Do naczynia miksujacego wkładamy pomarańcze i ocet 6s/obr.10
 3. Wkładamy motylek i pozostałe składniki na Vinegrett 30s/obr.4
 4. Gotowym Vinegrettem polewamy warzywa.
SAŁATKA
VINEGRETTE
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze