3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Młoda kapusta


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Młoda kapusta

  • 1000 gramów kapusty pokrojonej na kawałki
  • 150 gramów Marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 gramów cebuli pokrojonje na kawałki
  • 1 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
  • 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej wykonanej w TM
  • 300 gramów wody
  • 60-70 gramów masła
  • 1-2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10-20 gramów mąki
  • 1 pęczka koperku, świeżego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Młoda kapusta
  1. 1.Do naczynia włożyć cebulę rozdrobnić 3 s/obr 4,dodać niewielką ilosc oliwy lub masła dusić 3 min/100/obr 2.Pzrełożyć do innego naczynia.
    2.Do naczynia włożyć marchew rozdrobnić 5s/obr 5,przełożyć do cebuli.
    3.Do naczynia włożyć kapustę rozdrobnic15-20 s/obr 4.Dodać wodę,cebulę,marchew,przyprawy,dusić 20 min /100/Obroty wsteczne.
    4.Dodać mąkę,masło,sok z cytryny,koperek dusić 3 min/100/obr 1.

    Podawac na ciepło
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zdecydowanie mniej masła ..... ja dodałam tylko...

    Zgłoszony przez YpSi na października 7, 2020 at 15:49.

    Zdecydowanie mniej masła ..... ja dodałam tylko łyżeczkę, poza tym pod koniec gotowania, razem z koperkiem dodałam lubczyku i zmielony kminek, mąkę zastąpiłam pełnoziarnista mąka orkiszowa.... dla koloru dodałam łyżeczkę przecieru pomidorowego, Pycha!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze