Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Naleśniki ptysia
- 70 g mąka tortowa
- 1 jajko
- 125 g mleko
- 100 g woda mineralna
- 1 g sól
- 12 g olej roślinny
-
6
20min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do garnka wlej 125 g mleka
- Dolej 100 g wody (najlepiej gazowanej)
- Wbij 1 jajko
- Wsyp 70 g mąki pszennej
- Dodaj szczyptę soli (około 1 g)
- Dolej 3 łyżki oleju (około 12 g)
- Wymieszaj na jednolitą masę
- Wlejwaj bezpośrednio na rozgrzaną patelnię (poziom 4.5 - 5.0)
Naleśniki ptysia (dla 2 os.)
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz