Składniki
- po 25 dag mrożonego szpinaku, marchewki, buraków
- 3 surowe jajka
- 3 białka
- 3 łyżki śmietany
- po 6 łyżeksklarowanego masła i tartej bułki
- pół łyżeczkizmielonego angielskiego ziela i pieprzu
- sól
- 5 jajek na twardo
- olej
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Marchewkę rozdrobnić czas 5s. / obr. poz. 5 - wyłozyc na górny koszyczek Varomy.
Buraki rozdrobnić czas 5s. / obr. poz. 5 - wyłozyć na dolny koszyczek Varomy.
Do naczynia miskującego wlać 6-7 MT wody i gotowac warzywa na parze - czas 18min. / obr. poz. 1 / pozycja Varoma
Szpinak odparowac na patelni.
Wysuszyć naczynie miksujące, zalożyc motylek i ubic białka - czas. 4 min. / obr. poz. 4.
Potem kolejno miskować warzywa oraz szpinak czas 10 - 15s. / obr. poz. 9, następnie do każdej porcji dodawać po surowym jajku oraz po 2 łyżki miękkiego masła i bułki tartej, przyprawić do smaku - wymieszać czas. 20 s. / obr. poz. 4. Gdy składniki beda ładnie połączone do każdej z porcji dodac po 1/3 ubitych białek i delikatnie wymieszac kopystką.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i wlewać kolejnowarstwami. Najpierw marchewkową, na nią ułozyć całe ugotowane jajka, wypełnic masą szpinakową i na koniec wlac buraczkową. wyrównac wierzch.
Formę wstawić do naczynia z gorąca wodą i wlożyc do piekarnika. Piec 60 min. w 150*C.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzw opisie brakuje informacji
w opisie brakuje informacji co zrobic ze smietana... dodalam ja do szpinaku
ogolnie w smaku bylo jedzonko dobre ale po upieczeniu i wystudzeniu nie mialo sztywnej konsystencji, wszystko rozsypywalo sie na talerzu 
Efcia
Wygląda cudnie!!!
Wygląda cudnie!!!
Jestem pod wrażeniem tej
Jestem pod wrażeniem tej potrawy, zapewne zagości na moim świątecznym stole .Wygląda cudnie.
Pozdrawiam