3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wiosenny pasztet z warzyw


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • po 25 dag mrożonego szpinaku, marchewki, buraków
  • 3 surowe jajka
  • 3 białka
  • 3 łyżki śmietany
  • po 6 łyżek sklarowanego masła i tartej bułki
  • pół łyżeczki zmielonego angielskiego ziela i pieprzu
  • sól
  • 5 jajek na twardo
  • olej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Marchewkę rozdrobnić czas 5s. / obr. poz. 5 - wyłozyc na górny koszyczek Varomy.

    Buraki  rozdrobnić czas 5s. / obr. poz. 5 - wyłozyć na dolny koszyczek Varomy.

    Do naczynia miskującego wlać 6-7 MT wody i gotowac warzywa na parze - czas 18min. / obr. poz. 1 / pozycja Varoma

    Szpinak odparowac na patelni.

    Wysuszyć naczynie miksujące, zalożyc motylek i ubic białka - czas. 4 min. / obr. poz. 4.

    Potem kolejno miskować warzywa oraz szpinak czas 10 - 15s. / obr. poz. 9, następnie do każdej porcji dodawać po  surowym jajku oraz  po 2 łyżki miękkiego masła i bułki tartej, przyprawić do smaku - wymieszać czas. 20 s. / obr. poz. 4. Gdy składniki beda ładnie połączone do każdej z porcji dodac po 1/3 ubitych białek i delikatnie wymieszac kopystką.

    Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i wlewać kolejnowarstwami. Najpierw marchewkową, na nią ułozyć całe ugotowane jajka, wypełnic masą szpinakową i na koniec wlac buraczkową. wyrównac wierzch. 

    Formę wstawić do naczynia z gorąca wodą i wlożyc do piekarnika. Piec 60 min. w 150*C.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • w opisie brakuje informacji

    Zgłoszony przez Efcia na lipca 28, 2011 at 17:20.

    w opisie brakuje informacji co zrobic ze smietana... dodalam ja do szpinaku tmrc_emoticons.) ogolnie w smaku bylo jedzonko dobre ale po upieczeniu i wystudzeniu nie mialo sztywnej konsystencji, wszystko rozsypywalo sie na talerzu tmrc_emoticons.(

    Efcia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda cudnie!!!

    Zgłoszony przez Pippi na lipca 26, 2011 at 11:30.

    Wygląda cudnie!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jestem pod wrażeniem tej

    Zgłoszony przez smoczek na kwietnia 18, 2011 at 10:15.

    Jestem pod wrażeniem tej potrawy, zapewne zagości na moim świątecznym stole .Wygląda cudnie.

    Pozdrawiam tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze