3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wielkanocny pasztet rybny


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 3 jajka
  • 3 łyżki tartej bułki
  • sól i pieprz
  • 20 dag wędzonego łososia w plastrach
  • 1 szklanka śmietany min. 18%
  • 50 dag wędzonej ryby, np. pstrąga, mintaja
  • cytryna i koperek do dekoracji
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Założyć motylek i ubic pianę z białek - czas 4 min. / obr. poz.4, wyłożyć do innego naczynia.


    Następnie ubić smietanę - czas 3 min. / obr. poz.4, wyłożyć do innego naczynia.


    Z ryby zdjąc skórę i usunąć wszystkie ości - zmielić czas 10s. / obr. poz. 9. Dodać śmietanę, bułkę tartą, żółtka, doprawić do smaku a następnie wymieszać czas 1 min. / obr. wsteczne poz. 4. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszac kopystką.


    Forme do pieczenia wyłożyć plastrami łososia, tak aby wystawały za brzegi. Napełnić msą, przykryć wystającymi plastrami. Formę wstawić do naczynia z wodą. Piec 1 godzinę w 170*C.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy