3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Torcik wątrobowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Torcik wątrobowy

  • Ciasto na naleśniki wątrobowe:
  • 600 gram wątróbki (zamrożonej w kawałkach; najlepiej mieszanej - drobiowa+wieprzowa lub inna kombinacja )
  • 0,5 l mleka 3,2% (nie UHT)
  • 3 szt. cebuli (duże)
  • 1-2 łyżki stoł. mąki pszennej ( dla zdrowotności można zastąpić mąką orkiszową lub mąką z otrąb owsianych przyrządzonej z ziaren lub otrąb)
  • 3 jaja
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 MT oleju słonecznikowego
  • Dodatki do przekładania:
  • majonez czosnkowy z 1 jajka, (patrz "Dobre gotowanie" str. 138
  • 6
    30min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    - na wirujące noże wrzucić 4-5 ząbków czosnku, przygotować majonez, przełożyć do innego naczynia
    - umyć naczynie miksujące
    - włożyć do naczynia TM wszystkie składniki, oprocz mleka i oleju, miksowac 30 sekund obr. 7-9

    - dodać mleko i olej - miksować 20 sekund obr. 4-5.Powinno wyglądać jak ciasto naleśnikowe.
    l Smażyć na patelni jak naleśniki. Ułożyć na płaskim talerzu lub tortownicy warszwami, smarując majonezem z czosnkiem każdą warstwę. Pokroić jak tort trójkątikami, posmarować obficie majonezem, udekorować natką lub listkami pietruszki, drobno posiekanym koperkiem i...

    SMACZNEGO !!!

     
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy