3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tatar z łososia


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Tatar z łososia

  • 25 g oliwy z oliwek
  • 5 g pieprzu czarnego mielonego
  • 2 g 1/2 łyżki sosu Worcestershire
  • 8 g przyprawy Maggi
  • 25 g cebuli białej
  • 400 g łosoś surowy
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Tatar z łososia
  1. 1. Do Closed lid włożyć cebulę i posiekać  5 s. / obr. 6. Zgarnąć kopystką na dno Closed lid

    2. Dodać pokrojonego w kawałki łososia, oliwę, sosy i pieprz. Wymieszać 8 s./ obr. 5

    3. Opcjolanie można dodać soku z cytryny do smaku i wymieszać 4 s. /Counter-clockwise operation/ obr 5.

    4. Udekorować według własnego uznania.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Tatara można zrobić z innej rybki np. tuńczyka. Wszystko zależy od tego, jakie ryby lubimy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis świetny Mam jedno pytanie w związku z...

    Zgłoszony przez Giotta na marca 3, 2017 at 13:48.

    Przepis świetnytmrc_emoticons.) Mam jedno pytanie w związku z sosem na zdjęciu. Z czego on jest? Oliwa z oliwek, jakieś pesto?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze