3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tatar z łososia


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Tatar z łososia

  • 25 g oliwy z oliwek
  • 5 g pieprzu czarnego mielonego
  • 2 g 1/2 łyżki sosu Worcestershire
  • 8 g przyprawy Maggi
  • 25 g cebuli białej
  • 400 g łosoś surowy
  • 6
    15min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Tatar z łososia
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć cebulę i posiekać  5 s. / obr. 6. Zgarnąć kopystką na dno Blokada naczynia miksującego

    2. Dodać pokrojonego w kawałki łososia, oliwę, sosy i pieprz. Wymieszać 8 s./ obr. 5

    3. Opcjolanie można dodać soku z cytryny do smaku i wymieszać 4 s. /Obroty wsteczne/ obr 5.

    4. Udekorować według własnego uznania.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Tatara można zrobić z innej rybki np. tuńczyka. Wszystko zależy od tego, jakie ryby lubimy.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis świetny Mam jedno pytanie w związku z...

    Zgłoszony przez Giotta na marca 3, 2017 at 13:48.

    Przepis świetnytmrc_emoticons.) Mam jedno pytanie w związku z sosem na zdjęciu. Z czego on jest? Oliwa z oliwek, jakieś pesto?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze