Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
- 0,5 litra rosołu (może być z kostki)
- 4 łyżeczki chrzanu
- żelatyna (na pół litra płynu)
- sól,pieprz do smaku
- 4 jajka
- 10 plastrów szynki (np.konserwowej)
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
Ugotowane na twardo jajka obrać,włożyć do TM,dodać chrzan,sół,pieprz rozdrobnić - obr.poz.5, czas 5-7 sek.
Na każdy plaster szynki ułożyć przygotowany farsz,zwinąć w rulon i ułożyć na półmisku.
Żelatynę rozpuścić w rosole ( zgodnie z przepisem na opakowaniu).
Po wystygnięciu zalać szynkę i wstawić półmisek do lodówki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przed zalaniem szynki można jeszcze poukładać między roladkami ugotowane różyczki brokuła i mini marcheweczki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzGrażynko bardzo się cieszę
Grażynko bardzo się cieszę ,że szyneczka smakuje ! Dziękuję Ci bardzo za komentarz i ocenkę " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="" height="19" width="19">
Pyszna przekąska, polecam
Pyszna przekąska, polecam Moniś dziękuję za przepis i pozdrawiam