3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SZYNKA GARNIROWANA


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

  • 0,5 litra rosołu (może być z kostki)
  • 4 łyżeczki chrzanu
  • żelatyna (na pół litra płynu)
  • sól,pieprz do smaku
  • 4 jajka
  • 10 plastrów szynki (np.konserwowej)
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1.   Ugotowane na twardo jajka obrać,włożyć do TM,dodać chrzan,sół,pieprz rozdrobnić - obr.poz.5, czas 5-7 sek.

  2.  Na każdy plaster szynki ułożyć przygotowany farsz,zwinąć w rulon i ułożyć na półmisku.

  3.  Żelatynę rozpuścić w rosole ( zgodnie z przepisem na opakowaniu).

  4.  Po wystygnięciu zalać szynkę i wstawić półmisek do lodówki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przed zalaniem szynki można jeszcze poukładać między roladkami ugotowane różyczki brokuła i mini marcheweczki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Grażynko bardzo się cieszę

    Zgłoszony przez monika6500 na grudnia 5, 2014 at 23:10.

    Grażynko bardzo się cieszę ,że szyneczka smakuje ! Dziękuję Ci bardzo za komentarz i ocenkę Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszna przekąska, polecam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 29, 2014 at 10:53.

    Pyszna przekąska, polecam Love Moniś dziękuję za przepis i pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze