3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

surówka z rzodkwi białej


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

surówka z rzodkwi japońskiej

  • 5 g natka pietruszki, świeża, tylko liście, można zastąpić pietruszką suszoną
  • 200 g chińskiej białej rzodkwi
  • 100 g marchwi
  • 100 g korzeń selera
  • 150 g jabłko, kwaśne
  • 50 g czerwona papryka
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 10 g octu jabłkowego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Pietruszkę zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać chińską białą rzodkiew, marchew, korzeń selera, jabłko, czerwoną paprykę, sok z cytryny, oliwę i ocet jabłkowy, wymieszać 6 s/obr. 5.
  3. Podawac jako dodtek do obiadu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy