Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
ŚLEDŹ W ŚMIETANIE
- 500 g śledzia, a'la matias
- 200 g cebuli, obranej, pokrojonej na ćwiartki
- 80 g jabłka, obrane,bez pestek i gniazd, pokroje w ćwiartki
- 80 g ogórka konserwowego, pokrojony na kawałki
- 200 g wody z ogórków konserwowych
- 80 g pieczarek konserwowych
- 1 pęczek koperku
- 80 g śmietany, 18%
- 120 g majonezu
- 5 g octu
- 10 g cukru
- 3 szczypty pieprzu, mielonego
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Śledzie zalać wodą i odmoczyć w zależnośc od zasolenia.
2. Do naczynia miksujacego wkładamy cebulę 4s/obr.4,5
3. Cebulę przekładamy do miseczki i zalewamy woda z ogórków ( odstawiamy na 10min.)
4. Czyste i suche naczynie miksujace włanczamy a 5s./obt.10 w tym czasie przez otwór wrzucamy koperek do posiekania.
5. Koperek zgarniamy kopystka na dno naczynia, dodajemy jabłko, ogórka i pieczarkę 2s/obr.4,5
6. Dodajemy majonez, śmietanę, sól, pieprz i cukier oraz odciśniętą z zalewy cebulę 10s./obr"Obroty wsteczne" 3
7. Śledzie kroimy w kawałki i mieszamy z gotową marynatą.
ŚLEDZIE
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDoskonały śledzik.Palce lizać.Polecam.
Doskonały śledzik.Palce lizać.Polecam.