3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ŚLEDŹ W ŚMIETANIE


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

ŚLEDŹ W ŚMIETANIE

  • 500 g śledzia, a'la matias
  • 200 g cebuli, obranej, pokrojonej na ćwiartki
  • 80 g jabłka, obrane,bez pestek i gniazd, pokroje w ćwiartki
  • 80 g ogórka konserwowego, pokrojony na kawałki
  • 200 g wody z ogórków konserwowych
  • 80 g pieczarek konserwowych
  • 1 pęczek koperku
  • 80 g śmietany, 18%
  • 120 g majonezu
  • 5 g octu
  • 10 g cukru
  • 3 szczypty pieprzu, mielonego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    ŚLEDZIE
  1. 1. Śledzie zalać wodą i odmoczyć w zależnośc od zasolenia.
    2. Do naczynia miksujacego wkładamy cebulę 4s/obr.4,5
    3. Cebulę przekładamy do miseczki i zalewamy woda z ogórków ( odstawiamy na 10min.)
    4. Czyste i suche naczynie miksujace włanczamy a 5s./obt.10 w tym czasie przez otwór wrzucamy koperek do posiekania.
    5. Koperek zgarniamy kopystka na dno naczynia, dodajemy jabłko, ogórka i pieczarkę 2s/obr.4,5
    6. Dodajemy majonez, śmietanę, sól, pieprz i cukier oraz odciśniętą z zalewy cebulę 10s./obrCounter-clockwise operation3
    7. Śledzie kroimy w kawałki i mieszamy z gotową marynatą.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy