3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ŚLEDŹ W ŚMIETANIE


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

ŚLEDŹ W ŚMIETANIE

  • 500 g śledzia, a'la matias
  • 200 g cebuli, obranej, pokrojonej na ćwiartki
  • 80 g jabłka, obrane,bez pestek i gniazd, pokroje w ćwiartki
  • 80 g ogórka konserwowego, pokrojony na kawałki
  • 200 g wody z ogórków konserwowych
  • 80 g pieczarek konserwowych
  • 1 pęczek koperku
  • 80 g śmietany, 18%
  • 120 g majonezu
  • 5 g octu
  • 10 g cukru
  • 3 szczypty pieprzu, mielonego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    ŚLEDZIE
  1. 1. Śledzie zalać wodą i odmoczyć w zależnośc od zasolenia.
    2. Do naczynia miksujacego wkładamy cebulę 4s/obr.4,5
    3. Cebulę przekładamy do miseczki i zalewamy woda z ogórków ( odstawiamy na 10min.)
    4. Czyste i suche naczynie miksujace włanczamy a 5s./obt.10 w tym czasie przez otwór wrzucamy koperek do posiekania.
    5. Koperek zgarniamy kopystka na dno naczynia, dodajemy jabłko, ogórka i pieczarkę 2s/obr.4,5
    6. Dodajemy majonez, śmietanę, sól, pieprz i cukier oraz odciśniętą z zalewy cebulę 10s./obrObroty wsteczne3
    7. Śledzie kroimy w kawałki i mieszamy z gotową marynatą.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Doskonały śledzik.Palce lizać.Polecam.

    Zgłoszony przez myszszka1 na listopada 24, 2022 at 22:04.

    Doskonały śledzik.Palce lizać.Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze