3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SAŁATKA PROSCIUTTO Z VINEGRETTEM CYTRYNOWYM


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

SAŁATKA PROSCIUTTO Z VINEGRETTEM CYTRYNOWYM

  • 100 g rukoli
  • 500 g melonu, obranego, bez pestek
  • 150 g szynki Prosciutto, w plastrach
  • 2 sztuki figi
  • 50 g pestek dyni

VINEGRETT CYTRYNOWY

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 35 g miodu, płynnego
  • 40 g musztardy
  • 25 g soku z cytryny
  • 30 g wody niegazowanej
  • 2 szczypty kurkumy, mielonej
5

Przygotowanie

    SAŁATKA
  1. 1. Na suchej pateli sprażyć pestki dni i odstawić.
    2. Na tej samej patelni bez tłuszczu podsmażyć delikatnie szynkę.
    3. Do naczynia miksujacego włożyc wszytskie składniki na Vinegrett, założyc motylek 10s./obr.4
    4. W miseczkach ułożyć rukolę, pokrojony melon, figę pociętą na ćwiartki, przestudzoną szynkę parmeńską, posypujemy pestkami dnii polewamy gotowym Vinegrettem.
    5. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy