Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- 2 opak.łososia 200g
- 2 ząbki. czosnku
- 4 jajka
- 4 opakowania serka chrzanowski Almette
- 2 opakowania szpinaku lisciastego
- 2 łyżeczki. chrzanu
-
6
1h 25min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Czosnek rozdrobnić 1min/obr.10.Do czosnku dodać rozmrożony szpinak włożyć do naczynia,dodać masło(1 łyżkę) i chrzan i podgrzać 8 min/varoma/obr.1.Wystudzić.Dodać 4 żółtka surowe,chrzan wymieszać 2min/obr 1i przełożyć do drugiego naczynia.Umyć naczynie,wlać białka,dodać odrobinę soli,włożyć motylek i ubijac ok.3-4 min/obr.3.Połączyć wszystkie składniki 1min/obr.2. Papier pergaminowy wyłożyć na blachę i rozłożyć ciasto szpinakowe i zapiec w piekarniku ok.25 min 180'C.
Po upieczeniu i wystudzeniu na ciasto szpinakowe wyłożyć 2 serki chrzanowe Almette,następnie plastry łososia i zwijamy w rulon(ciasto może pękać, ale proszę się tym nie przejmować), nastepnie zawinąć w folię przezroczysta spozywczą i do lodówki na ok.4 godziny.Najlepsze na drugi dzień na zimno
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJa po wyjeciu ciasta
Ja po wyjeciu ciasta szpinakowego z piekarnika nakrywam mokra ściereczką wtedy ciasto nie pęka ,jest wilgotne i łatwo się roluje .
Pozdrawiam wszystkich Katarzyna