3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rolada łososiowa


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 2 opak.łososia 200g
  • 2 ząbki. czosnku
  • 4 jajka
  • 4 opakowania serka chrzanowski Almette
  • 2 opakowania szpinaku lisciastego
  • 2 łyżeczki. chrzanu
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Czosnek rozdrobnić 1min/obr.10.Do czosnku dodać rozmrożony szpinak włożyć do naczynia,dodać masło(1 łyżkę) i chrzan i podgrzać 8 min/varoma/obr.1.Wystudzić.Dodać 4 żółtka surowe,chrzan wymieszać 2min/obr 1i przełożyć do drugiego naczynia.Umyć naczynie,wlać białka,dodać odrobinę soli,włożyć motylek i ubijac ok.3-4 min/obr.3.Połączyć wszystkie składniki 1min/obr.2. Papier pergaminowy wyłożyć na blachę i rozłożyć ciasto szpinakowe i zapiec w piekarniku ok.25 min 180'C.


    Po upieczeniu i wystudzeniu na ciasto szpinakowe wyłożyć  2 serki chrzanowe Almette,następnie plastry łososia i zwijamy w rulon(ciasto może pękać, ale proszę się tym nie przejmować), nastepnie zawinąć w folię przezroczysta spozywczą i do lodówki na ok.4 godziny.Najlepsze na drugi dzień na zimno

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja po wyjeciu ciasta

    Zgłoszony przez Idii na lipca 22, 2014 at 23:18.

    Ja po wyjeciu ciasta szpinakowego z piekarnika nakrywam mokra ściereczką wtedy ciasto nie pęka ,jest wilgotne  i łatwo się roluje .

    Pozdrawiam  wszystkich Katarzyna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze