3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pieczone tofu w stylu orientalnym z chilli i limonką


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Pieczone tofu w stylu orientalnym z chilli i limonką

sałatka

  • 2 ząbki ząbek czosnku
  • 10 g papryczki chili, świeże
  • 50 g Czerwona cebula
  • 10 g olej sezamowy
  • 120 g tofu, świeże
  • 15 g olej kokosowy
  • 120 g fasolka szparagowa mrożona
  • 60 g marchwi
  • 20 g sos sojowy
  • 8 g sok z limonki
  • 1 porcje kolendra, świeża
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Pieczone tofu w stylu orientalnym z chilli i limonką
  1. Do naczynia miksującego przekładamy nie obrane ząbki czosnku, obieramy 15 s/ obr. wsteczne 4.Obroty wsteczne Wyjmujemy skórki. To świetny sposób na obieranie czosnku zwłaszcza większych ilości tmrc_emoticons.)
    Dodajemy papryczkę chilli pokrojoną na kawałki, rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. MiksowanieZgarniamy kopystką na dno. Rozdrabniamy kolejne 5 s/ obr. 5.Miksowanie Zgarniamy kopystką na dno.
    Dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w 1-2 cm kawałki olej sezamowy. Smażymy 4 min/ 120°C/ obr wsteczne 0,5 bez miarki!PodgrzewanieObroty wsteczne
    W międzyczasie tofu kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym z wszystkich stron na patelni, aż się zarumieni i powstanie chrupiąca skórka.
    Do podsmażonej cebuli i chilli dodajemy fasolkę szparagową (musi być mrożona,, nie świeża), marchew pokrojoną w słupki, sos sojowy, sok z limonki. Dusimy 4 min/ 120°C/ obr. wsteczne mieszanie.Obroty wstecznePodgrzewanie
    Dodajemy tofu, mieszamy kopystką, przekładamy do miseczki, posypujemy kolendrą, możemy ozdobić cebulką dymką, orzeszkami, sezamem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy