3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ogórki w ketchupie


Wydrukuj:
4

Składniki

Ogórki w ketchupie

  • 2 kg ogórków
  • gorczyca,liśc laurowy,ziele angielskie,czosnek
  • 4 szkl wody
  • 1/2 szl octu
  • 1 szkl cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 szkl ,ketchupu pikantnego
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
5

Przygotowanie

    Ogórki w ketchupie
  1. Przyprawy do każdego słoika :
    1 łyżeczka gorczycy
    1 liśc laurowy
    8 ziaren ziela angielskiego
    1/2 łyżeczki pieprzu w ziarnach
    2 ząbki czosnku
    Ogórki umyć,mozna obrać ze skórki ,jak kto wolipokroić na ósemki i do słoików.Przygotować zalewe z wody ,octu ,cukru ,soli i ketchupu.Ogórki zalac ciepłą zalewą pasteryzować 15 min.Po wyciagnęciu odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego ostygnięcia .
    Z podanych proporcji wychodzi 6 słoiczków o pojemnosci 540 ml
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy