Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
MATIAS HOLENDERSKI
- 500 g śledź, MATIAS HLENDERSKI
- 150 g Cebula czerwona
- 150 g ogórek konserwowy
- 150 g woda z ogórków konserwowych
SOS
- 10 g ziarna kawy
- 65 g musztardy
- 45 g cukru trzcinowego
- 30 g miodu
- 25 g soku z cytryn
- 20 g białego octu winnego
- 15 g wody mineralnej, niegazowanej
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Śledzie przepłukać lub wymoczyc w zależności od zasolenie, odstawić.
2. Cebulę pokroic w krążki o grubości 3mm, zalać wodą z ogórków i odstawic na 30min.
3. Do naczynia miksującego wkłądamy ziarna kawy 1min./obr.10
4. Dodajemy reszte składników na sos 40s./obr.10
5. Przelać sos do innego naczynia.
6. Ogórki pokroić w kawałki, dodać odciśniętą cebulę 5-7s./obr.4 Przy pomocy kopystki zgarniamy cebulę na dno naczynia.
7. Dodajemy gotowy sos 30s./"Obroty wsteczne" obr.wsteczne1
8. Gotową marynatą przekladamy wysuszone w ręczniku papierowym śledzie.
9. Pozostwiamy na 1 godz.w lodówce.
MATIAS HOLENDERSKI
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyglada smakowicie i oryginalnie. Muszę...
Wyglada smakowicie i oryginalnie. Muszę przetestować !