Tu jesteś:
4
Składniki
10 osoba/osoby
Łososiowa rolada
Rolada
- 450g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego, rozmrozić
- 4 jajka
- 250g chudego twarogu
- 0,5 łyżeczki soli i pieprzu
-
6
50min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Nałóż motylek do
"Blokada naczynia miksującego" ustaw 10 sek obr 4 i ubij 3 białka teraz przełóż do osobnej miski.
Piekarnik ustaw na 170°C. - Do
"Blokada naczynia miksującego" dodaj odciśnięty szpinak i ząbki czosnku podduś 3 min temp 90°C obr 4 ostudź. Do ostudzonego szpinaku dodaj żóltka i ustaw 10sek obr 3 teraz białka i ustaw 10sek obr 3
Na blachę półż papier do pieczenia i wlej przygotowaną masę z"Blokada naczynia miksującego"
Kopystka wyrównaj na płasko i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 -20min temp. 180°C - Po upieczeniu zwiń ciasto w roladę razemz papierem i owiń w czystą wilgotną ściereczkę, zostaw do wystygnięcia.
- Farsz:
Do"Blokada naczynia miksującego" włóż twaróg, sól i pieprz oraz śmietanę ustaw 20sek obr 4
- Ostudzoną roladę rozwiń, całą powierzchnię posmaruj serkiem, ułóż plastry łososia i zawiń roladę w folią spożywczą, odstaw do lodówki na kilka godzin. Roladę przed podaniem pokrój w grube plastry i udekoru koperkiem i plasterkami cytryny.
Rolada
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ja zostawiam zamrożony szpinak w zlewie lub misce w zamkniętym opakowaniu na noc i rano jest gotowy bez wyciskania
Do twarożku można dodać chrzan ale niekoniecznie.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWydaje mi się, że ten przepis różni się od...
Wydaje mi się, że ten przepis różni się od slope tego, który zwykle robię, wypróbuję
Grażyna Kamińska: Grażynko dziękuję, słuszna...
Grażyna Kamińska: Grażynko dziękuję, słuszna uwaga tak się dzieje jak piszę z pamięci, już poprawiłam
Basiu a jakie są składniki na farsz??? w...
Basiu a jakie są składniki na farsz??? w przepisie ich nie ma. Pozdrawiam.