3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Łososiowa rolada


Wydrukuj:
4

Składniki

10 osoba/osoby

Łososiowa rolada

Rolada

  • 450g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego, rozmrozić
  • 4 jajka
  • 250g chudego twarogu
  • 0,5 łyżeczki soli i pieprzu
  • 6
    50min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Rolada
  1. Nałóż motylek do Blokada naczynia miksującego ustaw 10 sek obr 4 i ubij 3 białka teraz przełóż do osobnej miski.
    Piekarnik ustaw na 170°C.
  2. Do Blokada naczynia miksującego dodaj odciśnięty szpinak i ząbki czosnku podduś 3 min temp 90°C obr 4 ostudź. Do ostudzonego szpinaku dodaj żóltka i ustaw 10sek obr 3 teraz białka i ustaw 10sek obr 3
    Na blachę półż papier do pieczenia i wlej przygotowaną masę z Blokada naczynia miksującego
    Kopystka wyrównaj na płasko i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 -20min temp. 180°C
  3. Po upieczeniu zwiń ciasto w roladę razemz papierem i owiń w czystą wilgotną ściereczkę, zostaw do wystygnięcia.
  4. Farsz:
    Do Blokada naczynia miksującego włóż twaróg, sól i pieprz oraz śmietanę ustaw 20sek obr 4
  5. Ostudzoną roladę rozwiń, całą powierzchnię posmaruj serkiem, ułóż plastry łososia i zawiń roladę w folią spożywczą, odstaw do lodówki na kilka godzin. Roladę przed podaniem pokrój w grube plastry i udekoru koperkiem i plasterkami cytryny.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ja zostawiam zamrożony szpinak w zlewie lub misce w zamkniętym opakowaniu na noc i rano jest gotowy bez wyciskania
Do twarożku można dodać chrzan ale niekoniecznie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz