Tu jesteś:
4
Składniki
10 osoba/osoby
Łososiowa rolada
Rolada
- 450g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego, rozmrozić
- 4 jajka
- 250g chudego twarogu
- 0,5 łyżeczki soli i pieprzu
-
6
50min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Nałóż motylek do
"Blokada naczynia miksującego" ustaw 10 sek obr 4 i ubij 3 białka teraz przełóż do osobnej miski.
Piekarnik ustaw na 170°C. - Do
"Blokada naczynia miksującego" dodaj odciśnięty szpinak i ząbki czosnku podduś 3 min temp 90°C obr 4 ostudź. Do ostudzonego szpinaku dodaj żóltka i ustaw 10sek obr 3 teraz białka i ustaw 10sek obr 3
Na blachę półż papier do pieczenia i wlej przygotowaną masę z"Blokada naczynia miksującego"
Kopystka wyrównaj na płasko i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 -20min temp. 180°C - Po upieczeniu zwiń ciasto w roladę razemz papierem i owiń w czystą wilgotną ściereczkę, zostaw do wystygnięcia.
- Farsz:
Do"Blokada naczynia miksującego" włóż twaróg, sól i pieprz oraz śmietanę ustaw 20sek obr 4
- Ostudzoną roladę rozwiń, całą powierzchnię posmaruj serkiem, ułóż plastry łososia i zawiń roladę w folią spożywczą, odstaw do lodówki na kilka godzin. Roladę przed podaniem pokrój w grube plastry i udekoru koperkiem i plasterkami cytryny.
Rolada
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ja zostawiam zamrożony szpinak w zlewie lub misce w zamkniętym opakowaniu na noc i rano jest gotowy bez wyciskania
Do twarożku można dodać chrzan ale niekoniecznie.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz[size= 16px; white-space-collapse: preserve]With...
[size= 16px; white-space-collapse: preserve]With its ability to simplify the cooking process, preserve nutrients, and foster culinary creativity, the Thermomix has earned its place as the chess online ultimate culinary companion. So, why not embrace the future of cooking and experience the magic of the Thermomix in your own kitchen?[/size]
Wydaje mi się, że ten przepis różni się od...
Wydaje mi się, że ten przepis różni się od slope tego, który zwykle robię, wypróbuję
Grażyna Kamińska: Grażynko dziękuję, słuszna...
Grażyna Kamińska: Grażynko dziękuję, słuszna uwaga tak się dzieje jak piszę z pamięci, już poprawiłam
Basiu a jakie są składniki na farsz??? w...
Basiu a jakie są składniki na farsz??? w przepisie ich nie ma. Pozdrawiam.