 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
SOS CHRZANOWY
- 15 g koperek
- 80 g śmietanka 30%
- 1 łyżeczki Chrzan tarty
- 1 łyżeczki musztarda
- 20 g Oliwa z oliwek Extra Virgin
- 20 g cytryna
- 1 szczypty Sòl morska
SAŁATKA
- 40 g Boczek plastry
- 50 g łosoś wędzony
- 40 g mix sałat
- 45 g seler naciowy
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Boczek kroimy na mniejsze kawałki i grillujemy na patelni, aż zrobi się chrupki. Odkładamy na bok.
 W międzyczasie na talerz wykładamy mix sałat, kroimy w plasterki seler naciowy i dodajemy do sałaty, na wierzch kładziemy łososia wędzonego.
 Do naczynia miksującego przekładamy koperek, szatkujemy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
 Dodajemy śmietanę, oliwę z oliwek, chrzan, sok z ćwiartki cytryny, doprawiamy solą. Mieszamy 15 s/ obr. 4.
 Polewamy sałatkę, posypujemy grillowanym boczkiem.
SAŁATA
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze