3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jajka faszerowane na ciepło


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 3 jajka
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • łyżka drobno pokrojonej szynki
  • łyżka majonezu
  • pół łyżeczki musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżka tartej bułki do panierowania
  • masło klarowane do smażenia
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. ugotować jajka na twardo , do naczynia TM wlać pół litra wody, do koszyczka włożyć jajka i gotować 14min./Varoma/obr.4.

    w tym czasie posiekać szczypiorek i szynkę.

    jajka dobrze wystudzić. zimne należy przekroić razem ze skorupką wzdłuż. w tym celu na dłoni położyć rękawicę kuchenną na to ściereczkę i położyć jajko.ostrym nożem zdecydowanym ruchem przekroić jajko. wyjąć ostrożnie zawartość i przełożyć do naczynia TM. dodać majonez, musztardę i przyprawy. utrzeć 10sek/obr.4. napełnić skorupki masą jajeczną tak aby nadzienie było trochę wypukłe. na patelni rozgrzać masło klarowane ( nie pali się ,można smażyć w wysokich temp. daje dobry smak ), panierować jajka w bułce tartej. zapiec na rumiany kolor. smażyć na średnim ogniu aby nie spalić jajek a nadzienie się dobrze nagrzało. dekorować wg uznania.

    potrawa smaczna i szybka w przygotowaniu.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy