thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
22min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
Łatwy
  • TM 6
  • TM 5
  • TM 31
  • TM 21
opublikowany: 11/26/21
zmieniono dnia: 11/28/21

Składniki

HALLOUMI PIECZONE W PANIERCE

  • 200 g Ser Halloumi
  • 20 g ser parmezan
  • 15 g bułka tarta, lub czerstwy chleb
  • 35 g białko, czyli z 1 sztuki jajka
  • 1 łyżeczki nasiona chia, OPCJONALNIE
  • 1 łyżeczki papryka słodka, mielona, OPCJONALNIE

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Piekarnik nastaw na 200°C


    2. Ser Halloumi pokrój w kostkę, około 1-2 cm (lub odpowiedniej dla Ciebie wielkości, tak jak lubisz jeść finger foodsy)

    3. Do miski robota wrzuć parmezan pokrojony w kostkę, tartą bułkę (lub czerstwy chleb) i nastaw na 15 sekund/prędkość 10

    (jeśli używasz czerstwego chleba dodaj kilka sekund więcej)


    4. Przygotuj 2 mieseczki:


    - do pierwszej miseczki wlej białko


    - do drugiej miseczki wsyp mieszankę bułki z parmezanem - dodaj sezam, chię, lub paprykę - jeśli masz ochotę - ale to opcjonalne,

    5. Każdy kawałek Halloumi zamocz dokładnie w białku, a następnie w mieseczce z bułką tartą i przypilnuj by cała kosteczka dokładnie została pokryta mieszanką


    6. Kostki halloumi układaj na blaszcce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, lub matą silikonową i zapiekaj około 10 - 15 minut - albo do czasu gdy finger foodsy ładnie się zarumienią (tak jak lubisz - niektórzy lubią bardziej przypalone, inni mniej)


    7. Gotowe! Podawaj z sosami, lub same - też są pycha!

Porady

Cooking 7 To może być zero waste przepis, jeśli użyjesz do niego czerstwego chleba!
O macie silikonowej poczytasz więcej na mojej stronie: https://luksusowakuradomowa.com/mata-silikonowa-do-pieczenia/

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

HALLOUMI PIECZONE W PANIERCE

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: