3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Flan z lososia i ricotty


Wydrukuj:
4

Składniki

8 osoba/osoby

  • 10 gramów listków żelatyny
  • 50 gramów parmezanu w kawaleczkach
  • 100 gramów śmietany
  • 400 gramów ricotty lub miekkiego twarozku
  • 10 listków bazylii
  • sól,pieprz
  • 250 gramów lososia wedzonego w plastrach
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie przez 10min. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc parmezan: 5sek / obr 7. Dodac smietane i odcisnieta zelatyne: 5min / 70° / obr 3. Zostawic do ostygniecia na 30min. Dodac ricotte, bazylie, sòl, pieprz: 10sek / obr 5. Wylozyc naczynie ( sredn. 18cm) folia tak, by na zewnatrz pozostawaly spore kawalki. Wylozyc platkami lososia ( tez musza wystawac na zewnatrz) - ok. polowe. Do srodka wylozyc polowe masy z ricotty. Do pozostalej masy dodac reszte lososia: 10sek / obr 5. Wylozyc na mase z ricotty. Lekko potrzasnac naczyniem, by sie nadzienie dobrze ulozylo, przykryc wystajacymi kawalkami lososia ( nie musi byc przykryte dokladnie ). Przykryc folia, wystajaca po bokach naczynia. Wstawic do lodòwki na najmniej 3h, najlepiej na cala noc. Musi sie dobrze sciagnac. Wyjac z naczynia ( spòd musi byc na wierzchu). Kroic, podawac.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ten przepis przetestowalam w zeszlym roku na swieta. Zdjecie nie jest moje, w tej chwili nie mam do dyspozycji, a wstawilam, by miec wyobrazenie, jak to wyglada.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy