thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
2h 5min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

2,5 szklaniki mąki pszennej

sól i cukier 1 łyżeczka

1 szklanta wody ciepłej

25g drożdzy

300g obranych pieczarek

keczup do posmarowania bułki

bazylia 3g

ser żułty 380g

pierś z kurczaka 600g

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    bułki
  1. ROSZCZYN MLEKO 150ML+25G DROŻDŻY+2 ŁYŻLI MĄKI
    rozmieszać roszczyn.
    Do misy wsyp 2.5 szklanki mąki,sól,cukier i roszczyn
    wyrub ciasto. nastaw piekarnik na 170°C (góra dół) uformój bagietkę pszykryj ją szmatką na 10min i po 10 min wstaw od piekarnika na 35min zależnośći od stamó zarumienia się! w tym ciasie co sie bułki pieczą to zrób sos do zapiekaniki keczub+susząny czosnek+sól+bazylja+ziała jakie chcesz
    pokrój ser można też warzywa. pokrój pierś z kurczaka pszypraw gyrosąm pocmasz kurczaka.
    wycąg bagietki z pieca. niech ostygną i pszekrój na pół i wsać dodatki i wsać do piekarmika na około 15 min i smacznego

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ZAPIEKANKA Z PIECZARKAMI I SEREM

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?