Tu jesteś:
4
Składniki
Owsianka pomarańczowa (1600)
- 50 g płatków owsianych, (górskich)
- 120 g mleka 2%
- 240 g pomarańczy, (1 sztuka)
- 5 g erytrytolu
- 1 kostki Czekolady gorzkiej, (1 kostka)
- 0,5 opakowania skyru waniliowego
- 5 g płatków migdałowych
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Na pokrywie naczynia połóż miskę, odważ do niej 6 g czekolady oraz 5 g płatków migdałowych.
- Do naczynia miksującego dodaj 120 g mleka.
- Pomarańczę przekrój na pół, z jednej połówki wyciśnij sok i dodaj do naczynia miksującego, drugą połówkę obierz ze skóki, pokrój na mniejsze kawałki i odstaw.
- Do naczynia dodaj 50g płatków owsianych.
- Dodaj 5 g erytrytolu.
- Nałóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego.
- Ustaw obroty 2, 90 st.C i gotuj przez 15 minut.
- Gotową owsiankę przełóż do miseczki, na wierzch wyłóż skyr i resztę pomarańćzy. Posyp posiekaną czekoladą i płatkami migdała.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz