Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 3 jajka
- garść szpinaku świeżego/mrożonego
- 6 pomidorków koktailowych lub 1 większy pomidor
- 1 mała cebulka
- odrobina masła
- odrobina oliwy z oliwek do posmarowania silikonowych foremek
- szczypiorek do posypania
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Blanszujemy szpinak, tzn. kroimy go w paseczki i wrzucamy na sitko, przelewamy wrzątkiem i zimną wodą.
Cebulę kroimy na kawałki i wrzucamy do nacczynia miksującego. Rozdrabniamy 5sek./obr. 4/5.
Przygotowujemy pomidorki, zalewamy wrzątkiem, czekamy chwilkę, dajmy pod zimną wodę i ściągamy skórkę, kroimy na kawałki.
Do cebuli dodajemy kawałki pomidorków oraz odrobinę masła i dusimy 1,5 min./100/obr1.
"Obroty wsteczne" .
Odlewamy wywar.
Krok - 5
Krok - 3
Krok - 4
Krok - 2
Krok -1
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Życzę smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzOmlet jest pyszny. Można
Omlet jest pyszny. Można dodać też inne ulubione dodatki. Przeis godny polecenia.