3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Omlet tradycyjny


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 100 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do suchego naczynia wbić 2 białka.

    2. Zalozyc motylek i ubić na sztywno obr. 3 czas  1-2 min

    2. Dodać żółtka, mleko i proszek. Delikatnie wymieszac obr. 2 czas 3-5 sek

    3. Wylać na rozgrzaną teflonowa patelnię, zmiejszyc ogień i zaczekać aż sie porządnie zetnie, żeby móc przewrócić na drugą stronę

     

     Można stosować przy diecie Dukana.

    W wersji dietetycznej podawać sam/ z jogurtem naturalnym z odrobina słodziku lub serkiem homogenizowanym.

    Poza tym wysmienicie smakuje z konfinura np. z dynii 

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mi też się rozwalił, ale w

    Zgłoszony przez woane na sierpnia 17, 2016 at 11:29.

    Mi też się rozwalił, ale w smaku pycha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis na

    Zgłoszony przez kasia.kaha na marca 17, 2016 at 18:20.

    Bardzo fajny przepis na urozmaicenie śniadania  tmrc_emoticons.) pozdrawiam!

    Rzekła lilia do motyla: "nikt nie patrzy, niech pan zapyla!" 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Byc moze zbyt mocno Pani

    Zgłoszony przez KasiaBichta na maja 13, 2015 at 13:29.

    Byc moze zbyt mocno Pani wymieszala bialka z pozostalymi skladnikami. Wszystko powinno byc delikatnie polaczone i omlet wychodzi puszysty jak na zdjeciu.

    Zeby latwiej bylo przekladac na druga strone, nie nalezy go rozlewac na calej patelni, lepiej zrobic jest grubsza warstwe i pozostawic na wolnym ogniu, zeby sie "scielo".

    Jesli robiony dla dzieci mozna dodac odrobine cukru waniliowego lub podac z owocami lub dzemem. Proponuje jeszcze jedno podejscie tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pomysł fajny ale przepis nie

    Zgłoszony przez anat na maja 13, 2015 at 07:55.

    Pomysł fajny ale przepis nie dopracowany tmrc_emoticons.( A szkoda bo robiłam dla dzieci i omlet ani smakowo ani estetycznie ( za cięzki i się rozwalił) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze