Tu jesteś:
4
Składniki
2 osoba/osoby
Omlet Jaglany FIT
- 3 jajka
- 1 szczypta soli himalajskiej
- 70 g Płatków jaglanych
- 10 g nasion chia
- 1 banan
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka oleju kokosowego, do smażenia
- 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego
- owoce do dekoracji
- płatki kokosowe do dekoracji
-
6
12min
Czas całkowity 4minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9Jedzenie na wynos Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Śniadanie Drugie śniadanie Podwieczorek Kolacja Rodzaj posiłku Wiosna Lato Jesień Zima Walentynki Dzień Matki Łatwe Naturalne Szybkie Kreatywne Niedrogie Przepis dla dzieci Bez alkoholu Bez glutenu Pierwsze danie Drugie danie Smażenie Potrawa z jajek (suflet, omlet) Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień
5
Przygotowanie
- 1. Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać białka oddzielone od żółtek, dodać szczyptę soli, ubijać 1 min/obr. 3.5 lub do momentu, aż piana będzie sztywna.
2. Zdjąć motylek, ubitą pianę przełożyć do miseczki przy pomocy kopystki.
3. Do naczynia mikusjącego dodać odstawione żółtka, płatki jaglane, nasiona chia, banana, proszek do pieczenia, zmiksować 30 s/obr. 8.
Zgarnąć całość ze ścianek na dno naczynia miksującego za pomocą kopystki.
4. Do naczynia misującego dodać ubite wcześniej białka, wymieszać 30 s/obr. 3
5. Ciasto wylać na rozgrzaną patelnię z 1 płaską łyżeczkę oleju kokosowego (Ø 26 cm), tak aby omlet miał grubość 2 cm.
Smażyć ok. 6-7 min. pod przykryciem na średnim ogniu.
Gdy spód się zarumieni przewrócić omlet na 2 stronę, smażyć kolejne 1,5 min.
6. Omlet podawać polany jogurtem naturalnym i udekorowany owocami i płatkami kokosowymi, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego
Omlet Jaglany FIT
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do dekoracji możesz użyć sezonowych owoców. Ja użyłam kiwi, mrożone maliny oraz płatki kokosowe.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz