3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jaglanka bez cukru bez mleka bez glutenu


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

Jaglanka bez cukru bez mleka bez glutenu

  • 40 gramy migdały, blanszowane
  • 150 gramy jabłko ze skórką, bez gniazda
  • 20 gramy suszone daktyle, ok.5 sztuk
  • 20 gramy suszona żurawina
  • 40 gramy płatki jaglane
  • 250 gramy woda
  • owoce świeże i suszone, do przybrania
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Przygotowanie w thermomix
  1. Zmielić 40g migdałów 6 sekund poz.10
  2. Dodać 150g jabłka, 20g daktyli i 20g żurawiny - Posiekać 5 s poz.5
  3. Zgarnąć kopystką wszystko ze ścianek naczynia miksującego
  4. Dodać 40g płatków jaglanych i 250g wody
  5. Gotować 100oC poz.1 6.minut
  6. Pozostawić ugotowaną jaglankę na kolejne 5 min w zamkniętym Thermomix-ie
  7. Wyłożyć jaglankę do miseczek i udekorować owocami
10
11

Porady

Więcej informacji na blogu:
http://zapraszamdostolu.pl/jaglanka-bez-cukru-i-bez-mleka/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy