Tu jesteś:
4
Składniki
2 osoba/osoby
Jaglanka bez cukru bez mleka bez glutenu
- 40 gramy migdały, blanszowane
- 150 gramy jabłko ze skórką, bez gniazda
- 20 gramy suszone daktyle, ok.5 sztuk
- 20 gramy suszona żurawina
- 40 gramy płatki jaglane
- 250 gramy woda
- owoce świeże i suszone, do przybrania
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Zmielić 40g migdałów 6 sekund poz.10
- Dodać 150g jabłka, 20g daktyli i 20g żurawiny - Posiekać 5 s poz.5
- Zgarnąć kopystką wszystko ze ścianek naczynia miksującego
- Dodać 40g płatków jaglanych i 250g wody
- Gotować 100oC poz.1 6.minut
- Pozostawić ugotowaną jaglankę na kolejne 5 min w zamkniętym Thermomix-ie
- Wyłożyć jaglankę do miseczek i udekorować owocami
Przygotowanie w thermomix
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Więcej informacji na blogu:
http://zapraszamdostolu.pl/jaglanka-bez-cukru-i-bez-mleka/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz