3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CIAST NA PIEROGI


Wydrukuj:
4

Składniki

50 porcja/porcje/porcji

CIAST NA PIEROGI

  • pół kg przesianej mąki tortowej
  • 3 czubate łyżki mąki ziemiaczanej
  • 2 łyżek oleju
  • 0,5 szklanki ciepłej wdy, gorąca
  • 1 szklanka ciepłego mleka
  • 1 szczypta oli
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Pierogi pyszne i mięciutkie
  1. Wsypać przesiane mąki do Closed lid

    Zrbić wgłębienie wlać olej mleko i wode dodać sól

    Dough mode ugniatanie

    Wyjąć ciasto z naczynia przykryć ściereczką

    Rozwałkować cieniutko i wycinać krążki

    Faszerować wg uznania
10
11

Porady

szklanka to ok 200ml


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dzisiaj zrobiłam pierogi z tego przepisu, pyszne...

    Zgłoszony przez Moje Przepisy na lutego 10, 2017 at 22:27.

    dzisiaj zrobiłam pierogi z tego przepisu, pyszne ciasto,dodałam tylko kurkume dla zoltego koloru ....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze