3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryżki - ciasteczka toffi z ryżem preparowanym


Wydrukuj:
4

Składniki

40 porcja/porcje/porcji

  • 400 g krówek
  • 100 g ryżu preparowanego
  • 5 łyżek kakao naturalnego
  • 200 g margaryny
  • 6
    2h 20min
    Czas całkowity 2h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Na stole rozłóż papier do wypieków, rozpakuj krówki z papierków.
  1. Wkładamy krówki do naczynia i rozdrabniamy 15s/obr.10.

  2. Dodajemy margarynę pokrojoną na kawałki i podgrzewamy 70st./obr.3/5min. 

    Po 3 minutach dodajemy kakao. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji zmniejszamy obroty do 2. Konieczne jest rówmnież zgarnięcie ze ścianek naczyni kakao i ponowne ponieszanie składników.

  3. Po dokładnym wymieszaniu składników wsypujemy przez otwór ryż i mieszamyCounter-clockwise operation/ 1 min./obr.2.

     

  4. Ryż powinien być równomiernie oblepiony masą. Można również kopystką sprawdzić, czy na dnie nie została masa bez ryżu. Jeśli tak, pomieszajmy jeszcze ręcznie.

    Następnie za pomocą łyżki i łyżeczki formujemy kuleczki na wcześniej przygotowanym papierze.

    Po wstępnym stężeniu można palcami zmniejszyć nieregularny kształt ciasteczek.

    Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.

    Smacznego!!!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można również dodać kokos lub rodzynki. Wszystko zależy od Waszej wyobraźni i upodobań kulinarnychtmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz