3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ryżki - ciasteczka toffi z ryżem preparowanym


Wydrukuj:
4

Składniki

40 porcja/porcje/porcji

  • 400 g krówek
  • 100 g ryżu preparowanego
  • 5 łyżek kakao naturalnego
  • 200 g margaryny
  • 6
    2h 20min
    Czas całkowity 2h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Na stole rozłóż papier do wypieków, rozpakuj krówki z papierków.
  1. Wkładamy krówki do naczynia i rozdrabniamy 15s/obr.10.

  2. Dodajemy margarynę pokrojoną na kawałki i podgrzewamy 70st./obr.3/5min. 

    Po 3 minutach dodajemy kakao. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji zmniejszamy obroty do 2. Konieczne jest rówmnież zgarnięcie ze ścianek naczyni kakao i ponowne ponieszanie składników.

  3. Po dokładnym wymieszaniu składników wsypujemy przez otwór ryż i mieszamyCounter-clockwise operation/ 1 min./obr.2.

     

  4. Ryż powinien być równomiernie oblepiony masą. Można również kopystką sprawdzić, czy na dnie nie została masa bez ryżu. Jeśli tak, pomieszajmy jeszcze ręcznie.

    Następnie za pomocą łyżki i łyżeczki formujemy kuleczki na wcześniej przygotowanym papierze.

    Po wstępnym stężeniu można palcami zmniejszyć nieregularny kształt ciasteczek.

    Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.

    Smacznego!!!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Można również dodać kokos lub rodzynki. Wszystko zależy od Waszej wyobraźni i upodobań kulinarnychtmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz