3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puszyste placuszki skyrowe


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

Puszyste placuszki skyrowe

  • 2 jajka
  • 160 gramów jogurt naturalny, Skyr pitny
  • 40 gramów ksylitolu
  • 110 gramów mąki orkiszowej
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej
5

Przygotowanie

    Fit puszyste placuszki skyrowe
  1. Założyć motylek. Białka oddzielić od żółtek. Do naczynia miksującego wlać białka. Zamknąć pokrywę naczynia miksującego. Ustawić czas 1min 30sek/ obr. 4.
  2. Zdjąć pokrywę. Dodać żółtka, skyr naturalny pitny, ksylitol, mąkę orkiszową i łyżeczke sody oczyszczonej. Zamknac pokrywę naczynia miksującego. Wymieszać stopniowo zwiększając obroty 30sek/ obr. 2-3,5.
  3. Przełożyć do innego naczynia. Rozgrzać patelnię z łyżeczką tłuszczu (olej rzepakowy/ kokosowy). Nakładać łyżką na patelnię tworząc placki ok 8cm i smażyć ok 2 min na średniej mocy palnika z obu stron.
    Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami lub same.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
11

Porady

Do upieczenia potrzebna jest patelnia. Ciasto można przechowywać w lodówce do momentu upieczenia.
Aby placuszki były słodsze można użyć pitnego jogurtu skyr o smaku np waniliowym.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy