Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                15min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Placki z twarogiem
- 250 g twaróg
 - 1 banan
 - 3 jajka
 - 2 łyżki mąka tortowa
 - 0,5 łyżeczki cukier waniliowy
 - 0,5 łyżeczki proszek do pieczenia
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Oddziel żółtka od białek
 - Nałóż motylek
 - Dodaj białka do naczynia miksującego
 - Ubij białka 4 minuty na obrotach 3,5
 - Przełóż białka do innego naczynia
 - Dodaj banana
 - Dodaj rozdrobniony twaróg
 - Dodaj żółtka
 - Dodaj cukier waniliowy
 - Dodaj proszek do pieczenia
 - Wymieszaj wszystkie składniki, 30s obroty 4
 - Dodaj mąkę
 - Wymieszaj 20s obroty 4
 - Składniki zgarnij kopystką
 - Wymieszaj ponownie 20s obroty 4
 - Gotowa masę przełóż do białek i ostrożnie wymieszaj kopystką
 - Smaż na małym ogniu z dwóch stron póki się nie zarumienią
 - Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. z cukrem pudrem, słodka śmietaną i owocami
 
1. Ubij białka
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze