3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem czekoladowy z awokado (pyszny i zdrowy)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

krem

  • ok 10 g kakao naturalnego lub karobu, (u mnie pół na pół)
  • ok 15 g miodu, (lub innego słodu)
  • ok 250 g awokado obranego i pokrojonego, (czy 2 dojrzałe owoce)
5

Przygotowanie

    Wszystkie składniki zmiksować ok 1minuty, prędkość 3, zaczynając od najmniejszych obrotów stopniowo je zwiększając (posługując się kopystką)
  1. Krem można zjeść jako deser lub wykorzystać jako nadzienie do nalesników.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jest to mój debiut na przepisowni wiec wybaczcie ewentualne błędy tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dla mnie osobiście za duż miodu, za ktorym nie...

    Zgłoszony przez Pimaro na stycznia 18, 2017 at 18:04.

    Dla mnie osobiście za duż miodu, za ktorym nie przepadam tmrc_emoticons.;) Robilam z samym korabem, no i tez miałam problem z kawalkami awokado. Będę próbowała z bananem tmrc_emoticons.) Dzięki za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje dziecko które

    Zgłoszony przez Jaczyńska na stycznia 17, 2016 at 19:49.

    Moje dziecko które uzależnione jest od sklepowej nutelli powiedziało że ta zdrowa jest niezła. To dla mnie wielka radość. Mogę już podawać dziecku zdrową słodycz. Ta Nutella thermomixowa z orzechami jej nie smakowała. Wielkie dzięki za ten przepis. Zwiększyłam oczywiście obroty i Karolina nie wie że to z awokado. Rozdrobnienie się idealnie na 6.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Madziagr sekret tkwi w ilości

    Zgłoszony przez Agata Michaud na grudnia 10, 2015 at 18:37.

    Madziagr sekret tkwi w ilości awokado i też szybkości obrotów.

    Nie może być mniej gramów awokado niż podałam, bo inaczej to jest za mała ilość na Thermomix i tego dokładnie nie zmiksuje.

    Nie można też przekraczać szybkości obrotów, które podałam, bo inaczej awokado znajdzie się na ściankach urządzenia zamiast być zmiksowane.

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za komentarz i

    Zgłoszony przez Agata Michaud na grudnia 10, 2015 at 18:30.

    Dzięki za komentarz i podzielenie się przepisem na kakaowy banan tmrc_emoticons.-)

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 3 raz robilam bardzo podobny

    Zgłoszony przez madziagr na grudnia 10, 2015 at 15:06.

    3 raz robilam bardzo podobny przepis i mam ten sam problem.... nie chce mi dobrze thermimix awokado zmiksowac. zostaja bardzo duze kawałki.. zaznaczam ze awokado bylo dojrzale. co robie zle? bo krem jest pyszny ale chcialabym żeby on był gładki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam taki zanim miałam TM.

    Zgłoszony przez AngelinaK na września 22, 2015 at 19:55.

    Robiłam taki zanim miałam TM. Fajny i zdrowy krem czekoladowy tmrc_emoticons.) Polecam też połączenie banan+kakao (razem zmiksowane), również świetnie smakuje tmrc_emoticons.p

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po tylu pozytywnych

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na marca 3, 2015 at 08:44.

    Po tylu pozytywnych komentarzach trzeba wypróbować  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Krem smaczny. U mnie z

    Zgłoszony przez Maliniak na listopada 30, 2014 at 21:55.

    Krem smaczny. U mnie z dodatkiem banana. Na pewno powtórzę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się, że smakował

    Zgłoszony przez Agata Michaud na września 8, 2014 at 09:32.

    Cieszę się, że smakował tmrc_emoticons.)

    pozdrawiam

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super, krem jest przepyszny

    Zgłoszony przez Pyza_76 na września 7, 2014 at 19:25.

    Super, krem jest przepyszny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ania, cieszę się, że przepis

    Zgłoszony przez Agata Michaud na marca 19, 2014 at 19:48.

    Ania, cieszę się, że przepis się przydał. Ważne aby dokładnie zmiksować. Dla osłodzenia można też dodać banana i razem zmiksować.

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dodałam więcej miodu i

    Zgłoszony przez Anka-Hanka na marca 19, 2014 at 18:50.

    Ja dodałam więcej miodu i bardziej zmiksowałam - żeby dzieciaki się nie połapały  tmrc_emoticons.;)

    Ania ze Szczecina

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zachęcam,  w smaku nie

    Zgłoszony przez Agata Michaud na marca 3, 2014 at 20:17.

    Zachęcam,  w smaku nie wyczuwa się awokado tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzmi zachęcająco 

    Zgłoszony przez jormal_007 na marca 3, 2014 at 15:52.

    Brzmi zachęcająco  tmrc_emoticons.)  Wypróbuję na pewno

    Jola

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawe! Na coś takiego nie

    Zgłoszony przez Agata Michaud na stycznia 16, 2014 at 20:31.

    Ciekawe! Na coś takiego nie wpadłam: placki/ naleśniki z banana i jajka tmrc_emoticons.)  wypróbuję tmrc_emoticons.)

    pozdrawiam

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z wielką przyjemnością

    Zgłoszony przez Basiulek na stycznia 16, 2014 at 19:01.

    Z wielką przyjemnością wypróbuję ten krem. Teraz aż się prosi zrobic do tego kremu naleśniki z banana i jajek (tylko). Robiłaś może? 1 banan 2 jajka - wszystko miksujemy i pieczemy placki lub naleśniki. Pyszne i zdrowsze niż tradycyjne. Polecam

    Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją — Jostein Gaarder

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję i też pozdrawiam 

    Zgłoszony przez Agata Michaud na stycznia 13, 2014 at 07:30.

    Dziękuję i też pozdrawiam  tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gratuluję debiutu i przepis

    Zgłoszony przez magi1 na stycznia 12, 2014 at 20:31.

    Gratuluję debiutu i przepis dodaje do wypróbowania. Lubie zdrową i smaczną kuchnię. Pozdrawiam tmrc_emoticons.-)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabi z pewnością  będzie

    Zgłoszony przez Agata Michaud na stycznia 12, 2014 at 20:06.

    Gabi z pewnością  będzie wiele okazji i mam nadzieję, że bedzie smakowałtmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cieszę się, że smakowało 

    Zgłoszony przez Agata Michaud na stycznia 12, 2014 at 20:04.

    cieszę się, że smakowało  tmrc_emoticons.) jajciucha widzę z Twojego profilu, że prowadzimy podobną zdrową kuchnię tmrc_emoticons.)  i też ciekawa jestem Twoich dań z kaszy jaglanej  czy innych smakołykach o których wspominasztmrc_emoticons.-)  pozdrawiam

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Extra, pychotka! poprosze o

    Zgłoszony przez jajciucha na stycznia 12, 2014 at 19:04.

    Extra, pychotka!

    poprosze o wiecej takich zdrowych i pysznych przepisow!  tmrc_emoticons.)

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Żałuję, że dopiero dziś i

    Zgłoszony przez gabi49 na stycznia 12, 2014 at 18:36.

    Żałuję, że dopiero dziś i teraz "weszłam " na Twój przepis bo byłby deser na dzisiejsze popołudnie.  tmrc_emoticons.;) Nieszkodzi, będzie jeszcze wiele niedziel. Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję Alu 

    Zgłoszony przez Agata Michaud na stycznia 12, 2014 at 07:50.

    Dziękuję Alu  tmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agato - gratuluję udanego

    Zgłoszony przez kokolidek na stycznia 11, 2014 at 23:16.

    Agato - gratuluję udanego debiutuBig Smile" alt="Big Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" width="19" height="19">

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze