Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     100 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                --
                            opublikowany: 12/01/22
                            
                zmieniono dnia: 23/05/22
                    Składniki
CIASTOLINA - idealnie plastyczna
- 100 g mąki pszennej
 - 50 g soli, drobnej
 - 10 g oleju
 - 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
 - 60 g wody z rozpuszczonym barwnikiem
 - 5 krople aromatu migdałowego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Wszystkie składniki oprócz wody i barwników wkładamy do naczynia miksującego.
 - 2. Wodę mieszamy wraz z barwnikiem spożywczym - najlepsze są te wproszku.
 - Dolewamy wodę do thermomixa - nastawiamy obr. 4,5/20 sek.
 - Gotową ciastolinę możecie dać od razu dzieciom do zabawy. Przechowujemy wworeczkach strunowych.
 
Ciastolina przygtowanie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze