Tu jesteś:
4
Składniki
3 butelka/butelki/butelek
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 2 łyżeczki kawy, rozpuszczalnej
- 250 g śmietanki kremówki
- 1 puszka skondensowanego mleka niesłodzonego
- 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
- 300 g Czekolady mlecznej, (ja użyłam milki)
- 750 g whisky
-
6
7min
Czas całkowity 7minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Czekoladę rozdrobnić 10 sek., obr.8
dodać odrobinę alkoholu i podgrzać temp.70* około 5 min obr.2
dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować około 30 sek., obr. 8i przelać do butelek
Podawać schłodzone , jeśli nie z lodówki to koniecznie z kostką lodu.Zamiast mlecznej czekolady można użyć również gorzkiej.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzAgnieszko - bardzo dobre!
Agnieszko - bardzo dobre! Dzieki i pozdrawiam :O
Poszło do schowka ,do
Poszło do schowka ,do zrobienia na święta ,pozdrawiam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Robiłam z wódką i było
Robiłam z wódką i było pyyysznie a u znajomych spróbowałam z whisky i było jeszcze lepsze W tym roku na święta zrobię wg oryginalnego przepisu.
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Myślę, że tak ;) Pozdrawiam
Myślę, że tak Pozdrawiam
Czy zamiast whisky można użyć
Czy zamiast whisky można użyć czystej wódki?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"